Austria meedias kajastatakse, et möödunud nädalavahetusel avati Sankt Pölteni linnas näitus, mis kajastab Hitleri nooruspõlve.

On üldteada, et Hitler armastas ooperit kuulata ja tema lemmikhelilooja oli Richard Wagner. Selgub, et Hitler lootis isegi iidoli kingadesse astuda.

Ta joonistas ise arhitektuurilisi lahendusi, milline peaks tema meelest olema täiuslik ooperilava. Samuti alustas ta oma ooperit, mille pealkirjaks "Wieland der Schmied". Alles on vaid üks noodileht Hitleri katsetusest. Eesmärk aga oli väga ambitsioonikas. Sepp Wieland kui selline on osa Saksamaa mütoloogiast ja oleks olnud jätk Wagneri suurteostele, mis samuti põhinesid mütoloogial.

Hitleri katsetus pärineb aastast 1908, mil tulevane diktaator oli alles 19-aastane. Näituse kuraator Christian Rapp ütles AFP-le, et enne ooperi kirjutamise alustamist oli Hitler vaid paar kuud klaveri mängimist õppinud.

Rapp viitas, et see on ilmekas näide, kuidas Hitler oma võimeid üle hindas. Hiljem kajastus see tema unistustes, kuidas Kolmas Riik kogu maailma valitseb. Kui Teises Maailmasõjas oli sakslaste armeest alles vaid riismed ja kaotus ukse ees, oli Hitler veel tükk aega seisukohal, et võit on võimalik.

Hitler lasi endale kuuli pähe 30. aprillil 1945.