On üsna tavaline, et sokk, nööp või kruvikeeraja kaob veidral kombel täiesti ära, kuid kadunud pilt otse sinu silme ees - see on juba midagi erilist. Hiljuti postitati allolev optiline illusioon Redditi portaali, sealt levis see kähku mujale internetti.

Allpool võib näha just sellist pilti, see ei kao küll kohe, seda tuleb vaadata kuni minut aega. Kui pilt ikka ei kao, siis tasub liigutada kursor pildi keskele ja vaadata pingsalt seda. See hoiab silmad fokuseeritult ühe koha peal. Peagi peaks pilt kaduma, proovi ise allpool!

Pilt kaob, kuna inimese aju ei pühenda enam tähelepanu muutumatutele visuaalsetele ärritajatele, sõnas psühholoogia professor Derek Arnold. Tavaliselt hoiab meie silmade liikumine ja keskkonna muutumine sellise "kadumise" ära, kuid fikseeritud pilguga ja uduse pildiga hajuvad värvid ära.

Kui meie meeled harjuvad püsivalt mingi ärritajaga, siis kutsutakse seda neuraalseks adaptsiooniks, kommenteeris illusiooni professor Susana Martinez-Conde, kes ka illusioonidest raamatu on kirjutanud. Ta võrdleb kaduvaid värve sokkide kandmisega: neid jalga pannes tunneb alguses inimene, et nad on olemas, kuid mingi aja pärast ta ei tunne enam neid.