„See oli mu viimane rahvusvaheline võistlus ning selleks sai väga palju tööd tehtud. Andsin oma parima ja tunne on suurepärane,“ kommenteeris Hendry Sadrak pronksmedali võitu. „Kuna võistlusülesannetega oli võimalik kaks päeva enne võistlust tutvuda, siis kõige suuremaks väljakutseks oli peaasjalikult ajaplaneerimine,“ lisas ta.

Kolm võistluspäeva veebarenduses oli jagatud eraldi ülesanneteks. Esimesel päeval loodi kliendipoolne lahendus ette antud disaini alusel ja teisel päeval andmebaas küsitluste tarbeks. Võistluse võttis kokku sisuhaldussüsteemi konfigureerimise ja isikupärastamise ülesanne.

„Võistlus oli raske ning pronks ei tulnud sugugi lihtsalt, mistõttu olen Hendry sooritusega tõsiselt rahul. Hendryle tõi pronksmedali tema tugevaim külg – kliendipoolne programmeerimine – ning loomulikult järjepidev töö ja oskus aega planeerida,“ märkis Hendry juhendaja ning veebiarenduse rahvusvaheline ekspert Margit Tennosaar.

„Tõsiasi, et Eesti võistlejad on veebiarenduses toonud koju medalid kolmelt järjestikuselt rahvusvaheliselt võistluselt, näitab, et Eesti on tugev e-riik, mille kujunemisel on oma roll ka andekatel noortel. Minul on olnud suur rõõm neid sellel teel juhendada,“ lisas Tennosaar.

Lisaks noppisid EuroSkills’ilt meisterlikkuse medalid (Medallion of Excellence) neli Eesti noormeest: Erik Tammeleht restoraniteeninduses, Riho Lehismets ehitusviimistluses ning meeskondlikult Mairold Mänd ja Erik Rüütel maastikuehituses. Meisterlikkuse medal antakse võistlejaile, kes saavad vähemalt 500 punkti, ja sellega tunnustatakse nende suurepäraseid kutseoskusi.

Euroopa kutsemeistrivõistlustel esindasid Eestit kokku 14 noort meistrit eri kutseõppeasutustest. Võistlustulle astusid 12 eriala kutseõppurid: veebiarendaja, maastikuehitajad, restoraniteenindaja, ehitusviimistleja, plaatija, graafiline disainer, kokk, florist, IT-spetsialistid, sõiduautotehnik, müürsepp ja keevitaja.