Juba pikki aastaid kohtuvad Hugo Treffneri, Miina Härma, Nõo, Tartu Tamme ja Viljandi Gümnaasiumi gümnasistid igal talvel, et üksteiselt reaalainetes mõõtu võtta. Seekordsel võistlusel osaleb ka Ida-Virumaa koolide ühisvõistkond. Esimesel päeval lahendatakse matemaatika ja füüsika ning teisel päeval keemia ülesandeid. Igas aines võistleb 10 õpilast iga kooli 10.–12. klassidest. Kokkuvõtted tehakse nii individuaalselt kui ka koolide lõikes.

Täna peab viie kooli võistlusel osalevatele õpilastele ja õpetajatele loengu Skype Eesti juht Tiit Paananen teemal „Miks valida IT-karjäär?“ Kell 16 allkirjastatakse Tartu Raekojas toetajate ja koolide vahel koostöömemorandum. Memorandumi allkirjastamisel osalevad koolide õpilased ja õpetajad ning Tartu ja Viljandi linnapea. Viie kooli võistluse pidulik lõpetamine toimub täna. jaanuaril kell 17 Hugo Treffneri Gümnaasiumi aulas.

Tagamaks järelkasvu Eesti teadlastele, inseneridele ja IT-spetsialistidele toetavad võistlust Nortal, Skype ja Viru Keemia Grupp, kes annavad stipendiumid iga osaleva kooli kolmele edukamale õpilasele ja ühele reaalaineõpetajale. Ettevõtete ja koolide vaheline koostöö sai alguse 2010. aastal.

Vaata fotosid eilsest võistluspäevast!