1. Veidraim töökoht maailmas ehk lava all

Publiku toimetaja Anne Sääsk sattus sel suvel Hard Rock Laagris tööd tehes kentsakasse olukorda, kus ta välismaise bändi Behemoth privaatsusihaluse tõttu tagaruumist lahkuma ja töö tegemiseks teise koha leidma pidi. Poolvihmasel festivalipäeval pugeski Anne lava alla varju, kus nii iseenda kui oma arvuti helitehnikakastidele toetas ja kirjutamist jätkas, samal ajal kui tema pea kohal doommetalit müristati. Kuna ebaõnn tuleb ikka kamaluga, siis juhtusid sel momendil olema maas kõik EMT tugijaamad ning oma netiseadet jagas Annele lahkesti ansambli Cantilena trummar Tõnis Noevere. Alati leidub igal pool häid inimesi!

2. Kerliga voodis

Just sellisesse olukorda sattus meie toimetaja Irene Tambek pärast seda, kui oli Eestisse saabunud Kerli Kõivuga intervjuu lõpetanud. Hotellis peetud intervjuud pole teatavasti kunagi eriti põnevad, seetüttu kutsus Kerli Publiku lahkelt oma voodisse ja sündis sootuks teistmoodi lugu kui tavaliselt.


3. Ehime Saagimi sulgedega 

Kui igapäevatöös on Publik ja Elu24 konkurendid, siis kaamerate taga oskame ühtmoodi ja koos lõbutseda!

4. Veiniga üle valatud

Intervjuu Jana Kasega läks 2011 aasta R2 aastahitil sujuvalt, kuni Jana kõrval oleva veinilaua otsa koperdas üks ülenapsitanud mees, kes Jana ja reporteri ning tolle aegse peatoimetaja Laura Kõrvitsa veiniga üle kallas. Kuigi intervjuu tehti vapralt lõpuni, otsustati hiljem üheskoos see lõik siiski välja jätta.

5. Laulev Linnar

Pisut alkoholiga liialdanud Linnar Priimägi oli Keskerakonna 2009. aasta valimispeo nael, kes nõustus toona mitmetele telekanalitele intervjuusid andma. Publiku reporter Stella K. Wadowsky läks pisut kaugemale ja palus, kas Priimägi oleks lisaks intervjuu nõus ka laulma. See oli üks populaarsemaid videointervjuusid toona. Väärib märkimist, et pärast pikantset intervjuud on Priimägi olnud ka edaspidi alati Publiku sõber ja jaganud lahkelt meeldivaid intervjuusid. Paljud süüdistasid ajakirjanikke aga hoopis purjus mehe ära kasutamises.

6. Presidendiballi glamuur ekraanil ja glamuuritus selle taga

Presidendiball on teatavasti üks aasta glamuursemaid sündmusi, kuid kelle jaoks see mull lootusetult lõhkenud, on ajakirjanikud. Alates pikkadest sõitudest, külma käes lõdisemisest, pressiruumis lõksus istumisest ja kõikehaaravast näljatundest, mis pärast peente tikuvõileibade vahtimist pildi silme eest pühib. Ei ole harv juhus, kui pärast Eesti parimate kokkade hõrgutiste ihaldamist minnakse kogu võttemeeskonnaga ainsasse öösel lahti olevasse söögikohta — McDonaldsisse. See pilt tehtud eelmisel aastal Tartus.

Ning ei saa salata — jalad valutavad pärast sääraste kontsade kandmist ikka meeletult! Pilt üle-eelmise aasta ballilt Tallinnas.

7. Töö Kopenhageni öös

2014. aasta maikuus toimus Eurovisioni lauluvõistlus Kopenhaagenis. Kuna võistluspaik asus linnakeskusest eemal, tuli sinna liikumiseks kasutada spetsiaalseid busse, mis hilisõhtutel aga graafikus püsimisega raskutesse sattusid. Finaaliööl, mil rahvast nii pressikeskuses kui mujal enam, ei soovinud me nädalasest muusikaelamusest rampväsinuna riskida võimalusega öises linnas kilomeetreid seigelda ning läksime lubatud ajal peatusesse. Tükk ootamist hiljem sain aru, et niipea me bussi ei näe ja et artikkel vajas täiendamist veel, sest saabus just video, tuli arvuti avada bussipeatuses ja kesk kruusaplatsi külmetades sai kell 2.28 öösel viimase lihvi see lugu:
FOTOD ja VIDEO: Poliitaktivist Meelis Kaldalu smugeldas end Eurovisioni-lavale ja korraldas võiduhetkel stseeni!

8. Puntras Eesti Lauluga

2014. Eesti Laulu finaali järel olid ajakirjanikud sunnitud Nokia kontserdimajast lahkuma. Et aga öises Tallinnas pole takso saamine lihtne, otsustasime kahenaiselise tiimiga liikuda järelpeo toimumispaika kohvikus Hetk. Pärast seda, kui viimasele loole sai vajutadaud “avalda”, oli juhe lõplikult koos. Tööpäev algas sel päeval kell 9.30 ning lõppes 2 öösel. Pildil Publiku peatoimetaja Merje läbi toimetaja Anne kaamerasilma.

9. Näosaate telgitagustes

Juba kolm hooaega blogib Publik näosaate teemadel, ent olete te kunagi mõelnud, millised olud lava taga valitsevad ja kust kõik need tähelepanekud tulevad? Lubage tutvustada: peatoimetaja Merje istub kõigi tiimiliikmete, meikarite ja juuksurite vahele surutuna ja vaatab kogu glamuurimöllu telerist. Seda, milline saade kokku saab, näeb temagi hiljem alles kodus.

 

10. Kuidas president Krossile külla minnes ajakirjanikepessa sattus
Kõue mõisas seminaril käinud Delfi ajakirjanike üllatus oli suur, kui ühtäkki turvamees närviliselt väljas ringi luurama hakkas. Mitme küsimise peale ei paljastanud ükski töötaja, keda mõisa külla oodata on, ent õige pea selgus tõde: samal ajal kui suur osa Delfi ja eesti Päevalehe ajakirjanikest seminari pidas, oli teisel pool seina president Toomas Hendrik Ilves, kes Eerik-Niiles Krossi juurde Obama visiidi eel nõu pidama saabus.

11. Superstaarisaate osaliste meediakasvatus

On olnud suur au huviga jälgida noorte muusikute kujunemist niivõrd suure pinge all nagu seda leidub staarisaates. Ning olla esimene “õpetaja”, kes tutvustab neid meedia võlu ja valuga, on väga vastutusrikas ülesanne. Publiku toimetaja Anne võttis staarisaate oma südameasjaks algusest peale ning on raske alahinnata selle projekti elumuutvat rolli nii tema kui saatest saadud sõprade elus.

12. Eurovisioon Bakuus ja Jedward

Üle-eelmisel aastal, kui Ott Lepland Eestit esindamas käis, juhtus Publiku toimetaja Anne oma lennukist maha jääma ning suur oli ta üllatus, kui lennujaamas nukrutsedes panid talle käe lõhutuseks õlale Jedwardi poisid. Koos nuputati välja, kuidas asjale lahendus leida ning sõbralikud noormehed ei lahkunud enne, kui olid kindlaks teinud, et nende kinnitusel nende lemmikreporteriga kõik korda saaks.

13. Joomise ajal tööd ei tehta!

Kas teadsite, et Full House Agencys ehk Tanel Padar and The Suni, Ott Leplanid ja Kosmikute prooviruumis ripub selline motiveeriv ja humoorikas sildike. Kuigi oleme seal palju intervjuusid tegemas käinud, pole me kunagi näidanud, mis on seal pesas, kus staarid end rahva jaoks parimasse vormi voolivad.

14. Ka sinna, kuhu ei taha

Nagu igas ametis, tuleb meilgi mitte ainult käia neil üritustel, kus ise tahaks ja tore oleks, vaid ka neil, kus lihtsalt peab. Just nii nõutu ja segaduses oli Irene, kes David Guetta kontserdil tööpäeva ja kajastuse just lõpetanud oli. Ning sama kohutavas klubimuusika üledoosis oli toimetuses kogu blogi haldav toimetaja Anne.

15. Delfi Live

Läbi aegade on pakkunud Delfile produktsioonis oma abistavat kätt mitmed firmad nagu Monster, Babahh ja paljud teised. Igaühel omad head ja vead, kuid harv pole juhus, kui tehniliste errorite tõttu jõuab vaatajani info, mis pole tema kõrvadele mõeldud või vastupidi - ajal, mil arvad, et kaamera käib, on mikrofon sootuks tumm. Kuid saame ka meie oma tegemistes paremaks ja sujuvamaks ning järgmiste Delfi aastate jooksul näete kindlasti üha rohkem ja parema kvaliteediga otsekajastusi. Meie ülekanded muusikasündmustelt, spordiüritustelt ja Delfi stuudiotest ei kao kuhugi.

Publik — see oleme meie!

Ja lubage tutvustada kaadri tagustest hetkedest ja elust rääkides sedagi, kes on igapäevaselt teie meelt lahutamas ja jahutamas!

Vasakult: Anne Sääsk, Merje Merdik, Liina Ristoja ja Irene Tambek (kes tänaseks juhib küll portaali Noorte Hääl, kõrget lendu talle!) 

Palju õnne Delfi ja aitäh kõigile meie lugejatele, kelleta poleks siin täna ka meid ega portaali!