Mida mõtleb Uuspõld enne etendust? "Tegelikult mõtted kaovad ära. Ei julge midagi mõelda, muidu ununeb tekst ära." Jani sõnul on stand-up talle täiesti uus maailm: "See on nüüd esimene kord, kui ma proovin teha stand-upi. Erinevus monotükist on suur – stand-up on mulle uus maailm – see on palju raskem," rääkis Jan Uuspõld ETV saates "Ringvaade".

Palju on stand-upi tekstides laveerimisruumi? "Mida vähem, seda parem, aga ikkagi on," rääkis mees Publikule.

Saalis istusid proovi ajal üksikud seotud inimesed. Tüki alguses siseneb lavale muusika saatel kekslev mees, kes kannab roosat värvi kostüümi. Ta annab kohe alguses mõista, et talle kohe üldse ei meeldi seal olla.

Uuspõllu loomingule omaselt on tükis huumorit, kuid pigem täiskasvanule ning arvatavasti ei ole tegemist kogupere meelelahutusega, kuna õhtu jooksul kõlavad lavalt sõnad sadomaso, porno, pauk ja seks. Siiski ei maksa karta, et tegemist on mõne madalalaubalise etendusega, sest introvertsemas vaatajas ebamugavust tekitavate sõnade tähendust kasutab esineja vaid igapäevases praktilises võtmes. Näitena tsitaat proovist: "Seks on elu alus ja seks on ka majanduse alus. Kuulates majanduse juttu meedias, see on puhas seks - kuumenemine, kinnisvaramulli lõhkiminemine..."

"Miks mina?" stand-up etenduses saab eestlane taas naerda iseenda üle. Näiteks olukorras, mida Uuspõld tabavalt kirjeldab: "Eestlane muretseb 24/7, ei maga, ei oska puhata. Eestlane muretseb endale suvila ka selleks, et seal puhkuse ajal puhkust vältida. Jääb mulje, et iga keskmine Eesti pereisa oli oma eelmises elus juuksur. Nagu haigus, jõuab mees kiiresti oma suvila maalapile kohale ja hakkab sellele soengut tegema. Pärastlõunaks kui pool krunti niidetud tõdeb pereisa: "Jah, jah peab vägevama niiduki muretsema. Kohe homme tööle uue niiduki raha teenima. Ongi hea, ei pea vähemalt puhkama."

Kiika pilte proovist ning kui õnnestub, mine vaatama! Jan tuuritab Eestimaa erinevates paikades 28. novembrist 21. detsembrini!