Võimlemispeole eelneb kell 18 algav avarongkäik marsruudil Rävala pst-Kalevi staadion. Mängude pidulik avatseremoonia koos võimlemispeoga algab kell 19.

VAATA FOTOSID:


Mängude peakoordinaatori Avo Antoni sõnul võib efektiderohket ja suurejoonelist avatseremooniat tinglikult võrrelda isegi olümpiamängude avamisega, kust ei puudu valgusefektid ja suurejooneline
show
.

Suur võimlemispidu-kontsertetendus „Pidu läheb käima“, mille pealavastaja on Märt Agu ja kus muusikat teeb ansambel The Sun, toob Kalevi staadionile 5600 võimlejat vanuses 4 kuni 70 aastat.
 
Võimlemispeo juhi Lembe Laasi sõnul osalevad kümnes originaalses võimlemiskavas 355 mudilast, 1724 põhikooliõpilast, 500 gümnasisti ja tudengit, 1205 daami, 160 meest, 280 rahvatantsijat.
 
Märt Agu sõnul pole mitte kunagi varem nii suur hulk võimlejaid ja tantsijad Eestis rokkansambliga live-muusika saatel üles astunud. „Kavade koostamisel ning õpetamisel lõid kaasa enam kui 13 võimlemispedagoogi. Enamik lugusid on Tanel Padari ja ansambli The Sun repertuaarist, kuid kindlasti saab kuulda-näha ka teiste autorite loomingut ning külalissoliste,“ ütles Agu.
 
Võimlejad kogunesid Tallinna proovidesse juba 29. juunil, võimlemispeo etendused toimuvad täna kell 13.00 ja kell 19.00.
 
II CSIT maailmamängude korraldaja Tallinnas on Eesti Spordiselts Kalev.