Tänavu tavapärasest erinevas formaadis toimuval festivalil ei võistle omavahel mitte omaloomingulised tantsud, vaid hoopis tantsijad, kes osalevad Koolitantsu koreograafide Argo Liigi, Tuomo Railo, Liisa Laine ja Olga Privise töötubades.

Tantsupäevadel osalevatel tantsijatel ja juhendajatel oli suurepärane võimalus näidata, mida nemad oskavad ning näha, mida ja kuidas teised Eestimaa tantsijad teevad, samuti jagada ja saada uusi kogemusi.

Päeva lõpul kuulutavad koreograafid koos oma abilistega välja edasipääsenud, kes osalevad suvises telesaates „Tantsuhullus“ ning mis kõige olulisem – sügiseks valmivas suures Koolitantsu tantsulavastuses. Nii saavad tantsijad endale päris tantsija kogemuse, alates enda oskuste ettenäitamisest läbi lavastuse ettevalmistamise kuni tõelises tantsulavastuses esinemiseni. Põhiline rõhk on aga, nagu alati, tantsimisel ja tantsust rõõmu tundmisel.

Haapsalu Kultuurikeskuses tantsisid koos ligi 90 noort tantsijat. Haapsalu maakondliku tantsupäeva jooksul toimunud töötubades pandi nad igakülgselt proovile ning õhtustel ettenäitamistel kuulutati välja õnnelikud edasipääsejad ja jagati mitmeid eripreemiaid. Toimusid show- ja tänavatantsude töötoad, mida viisid läbi koreograaf Argo Liik koos Marek Vetikuga ning vabatantsude töötuba, mida juhendas koreograaf Tuomo Railo. Estraaditantsude ja Eesti-teemaliste tantsude töötubasid Haapsalus ei toimunud.

Show- ja tänavatantsude žanris pääsesid edasi Marleen Arumäe (juhendaja Tiina-Riin Uulma, SaChe tantsutüdrukud, 10.-12.klass) ja Saskia Laitamm (juhendaja Mairi Grossfeldt, T-stuudio, 10.-12.klass).

Vabatantsude žanris pääsesid edasi Emma Kaups (juhendaja Tiina Kaev, Tiina Tantsustuudio, 7.-9.klass) ja Marleen Randpere (juhendaja Mairi Grossfeldt, T-stuudio, 10.-12.klass).

Eripreemiad said vabatantsudes plastilise liikumise ja julge interpretatsiooni eest Kriss-Lyna Prees (juhendaja Annika Viibus, T-stuudio, 7.-9.klass) ja siira ja usutava esituse eest Laura Rouhiainen (juhendaja Annika Viibus, T-stuudio, 4.-6.klass).

Eripreemiad show- ja tänavatantsudes pälvisid tõsine tegija Kati-Liis Karja (juhendaja Tiina-Riin Uulma, SaChe Tantsutüdrukud, 7.-9.klass), tuleviku täht Karin Pisa (juhendaja Maigi Taelma, Käina Huvi- ja Kultuurikeskus, 7.-9. klass), nunnu tantsija Sandra Soar (juhendaja Tiina-Riin Uulma, SaChe Tantsutüdrukud, 4.-6.klass), pühendunud tantsija Jane Pärn (juhendaja Sandra Vilismäe, Rapla Tantsustuudio, 4.-6.klass), tõeline hip-hopi hing Kristel Resnis (juhendaja Tiina-Riin Uulma, SaChe Tantsutüdrukud, 4.-6.klass).

Festival Koolitants tänab kõiki Haapsalu maakondlikul tantsupäeval osalenud tantsijaid, juhendajaid, kaasaelajaid ja toetajaid. Tantsime koos!