Näitusel on 20 fotot hiljuti maailma ühel prestiižikamal fotograafiavõistlusel kõrge koha saavutanud loodusfotograaf Remo Savisaare kogust. Näituse fotod on pildistatud aastatel 2006 kuni 2011. Pildid on autori poolt valitud Eesti linnustiku värvikirevuse ja mitmekesisuse esiletoomiseks. Näitusel olevatest fotodest kaks (habekakk ja metsis) on jõudnud maailma mainekaima loodusfotograafia konkursi Wildlife Photographer of the Year finaali. Samal võistlusel saavutas Remo foto metskitsest sel aastal teise koha. Näitusefoto “Sookure perekond” pälvis aga Eestis Looduse Aasta Foto konkursil žürii tunnustuse.

Vahetult pärast näituse avamist esitles kirjastus Koolibri Rahva Raamatus uut linnuraamatut „Linnulaule ja –hüüde“, mille autoriteks on Soome ornitoloog ja linnuhäälte salvestaja Hannu Jännes ning linnuvaatleja Owen Roberts.

Remo Savisaar on loodusfotograafiaga tõsisemalt tegelenud alates 2005. aastast. Tema meelisobjektid looduses on linnud ja loomad, kelle tegemistesse talle meeldib süveneda. Remo töid on pärjatud mitmesuguste auhindadega ja need on leidnud tunnustust ka rahvusvahelisel tasandil. Muuhulgas on tema pildipäevik blog.moment.ee tunnustatud 2006. aastal loomafotode kategoorias maailma parimaks (Photobloggies 2006 Awards). Tema fotosid ning fotolugusid on avaldanud erinevad ajakirjad (sh ka National Geographic). 

Fotonäitus jääb avatuks 25. novembrini. 

Vaata pilte avamiselt: