Uurija otsustas, et eksootilisi loomi armastanud mees suri lämbumise tagajärjel. Brandoni 2.4 meetri pikkune hieroglüüfpüüton nimega Tiny oli ennast ümber ohvri kaela mässinud.

Mehe elutu keha avastas ta ema, püüton varjas ennast surnukeha lähedal.

Vägivaldsete surmajuhtumite uurija Andrew Bradley tõdes, et mehe surmas mängis suurt rolli püüton. Lemmikloom püüdis tõenäoliselt end ümber mehe kaela mässides kiindumust välja näidata

Dan oli ema sõnul vastutustundlik loomaomanik, kes armastas oma eksootilisi lemmikuid väga.

Mehe ema tunnistas, et püüton muutus mõnikord vihaseks ja võis inimesi ähvardada. "Poeg oli Tinyga ettevaatlikum. Ta ütles, et see madu on väga tugev ja ettearvamatu."

Naine rääkis kohtule, et poja surma õhtul oli ta parasjagu õhtusööki tegemas, kui äkki kuulis viimase toast pauku. Ema leidis poja põrandalt, Tiny oli oli oma vivaariumist kadunud. Kohale saabunud kiirabi ei suutnud mehe elu päästa, esialgu ei teadnud ema, mis põhjusel poeg suri.

Lahkamisel avastati, et Brandoni surma põhjustas lämbumine. "On võimalik, et tema kaelale ja rinnale avaldas miski suurt survet ja see põhjustas lämbumise," sõnas lahkamise läbi viinud arst.

Loomaarst ja maopidaja John Cooper käis pärast Brandoni surma mehe magamistoas ja uuris püütonit lähemalt. Cooperile avaldasid muljet suurepärased tingimused, milles loomi peetud oli. "Ta oli kogenud herpetoloog, kes hoolis oma roomajatest."

Cooper sõnas veel, et kogenud loomapidajana oleks Brandon teadnud, kuidas kaela ümber mässinud madu sealt ohutult eemaldada – alustama peab alati sabast. Arsti sõnul on see üsna ebatavaline, et vangistuses peetud maod oma omanikule tõsiseid vigastusi põhjustavad. Cooper tõdes, et Tiny oli ülevaatuse ajal ka tema vastu vaenulik.

Loomaarst ütles kohtule, et tema arvates ei kägistanud madu Brandonit meelega. Ka vägivaldsete surmajuhtumite uurija sõnul ei olnud madu Brandoni vastu sihilikult agressiivne.

"Kõige tõenäolisem on see, et Tiny veetis Brandoniga aega ja mässis ennast ümber mehe kaela. Mingil hetkel võis mees püütoni tõttu ootamatult kukkuda."

31-aastane Brandon suri 25. augustil, peale Tiny oli mehe hoole all veel 9 madu ja 12 tarantlit.