WorldSkills 2015 võistlusel osales kokku 1200 õppurit 59 riigist. Eestit esindasid üheksa noort meistrit seitsmel erialal: veebidisain, maastikuehitus, infotehnoloogia, mehhatroonika, plaatimine, restoraniteenindus ja tisleritöö.

Eesti parima tulemuse tegi Haapsalu Kutsehariduskeskuse restoraniteenindaja Kätlin Niinepuu, keda tunnustati meisterlikkuse ja Best of Nation medalitega. Teise meisterlikkuse medali tõi Eestile Tallinna Polütehnikumi veebidisainer Hendry Sadrak. Meisterlikkuse medaliga tunnustatakse võistlusel WorldSkillsil noorte väga häid kutseoskusi. Medali saavad need võistlejad, kelle punktisumma ületab 500 piiri (maksimaalne punktisumma oli tänavu 571).

Suurvõistlus on võimalus astuda üles noortel, kes on edukalt osalenud Eesti kutsemeistrivõistlustel. Tänavu on Eesti võistlustest osa võtnud enam kui 450 noort ning osalejate arv on iga aastaga kasvanud. Kutsemeistrivõistlustel osalemise populaarsus kasvab ka mujal maailmas, mis on noortele kindel märk, et kutseharidus annab eeldused edukaks karjääriks.

WorldSkills 2015 toimus Sao Paolos 43. korda. Järgmine ülemaailmne kutseõppurite jõuproov toimub 2017. aastal Abu Dhabis. Iga kahe aasta tagant peetav suurvõistlus on noortele tähtsaim kutseoskuste testimise ja näitamise koht. Eesti koondis on maailmameistrivõistlustest osa võtnud neljal korral. Noorte treeninguid ja osavõttu üleilmsetel võistlustel korraldab Sihtasutus Innove.

SA Innove on üld- ja kutsehariduse valdkonna ja hariduse tugiteenuste kompetentsikeskus ning Euroopa Liidu toetuste vahendaja. Sihtasutus loodi 2003. aastal Haridus- ja Teadusministeeriumi haldusalas.