Üritusele ei mindud esinema ilma ettevalmistuseta. Nimelt toimusid jaanuarikuu jooksul missikandidaatidel erinevad loengud — kõnnitunnid, tantsutunnid, kõnetehnikatund, pandi kokku kandidaatide tutvustused ja käidi Tradehouses jumestuskoolitusel.
Esimesse missikooli kuusse mahtusid ka külastused Puraviku Tuuleveski Sepikotta ja TaevaniMaani Meistrikotta, kus neiud said tutvuda ettevõtete tegevustega ja ka ise käed külge lüüa. Ettevõtetes ei olnud publik teab mis suur ja sai pingevabalt teha esimesi katsetusi enesetutvustamises, kuid JCI üritusel oli juba oluliselt rohkem rahvast.
Loomulikult ei lükatud neidusid pea ees tundmatusse vette, vaid enne ürituse algust toimusid proovid, mis lavahirmu ja esinemispinget veidi maha tõmbasid. Proovidest hoolimata jagus ärevust kuni hetkeni, mil esinemisjärg jõudis imekaunite misside kätte ja lavale astuti värvilistes ja veidi kevadehõngulistes Donna Nordica kleitides. Miss Raplamaa korraldajate Maris Laeva ja Kaisa Kuusemetsa sõnul enne algust neiud närveerisid ja olid natukene pinges. Sellest hoolimata jagus Miss Raplamaa 2017 kandidaatidel Donna Nordica kleitide tutvustamiseks nii isikupärast sära kui ka loomulikku võluvust. Modellikõnnile järgnes missikandidaatide enesetutvustusvoor.

Toimunud õhtu alusel valib JCI Rapla oma lemmiku, kelle kuulutab välja finaalüritusel, mis toimub 1. aprillil Rapla Sadolin Spordihoones.