Ülimalt endast väljas Pistoriusele toodi kohtusaali ämber, mille järgi mees korduvalt ulatas, vahendab The Daily Mail.

Juba enne lõunapausi oksendama hakanud Pistoriuse seisund halvenes pärast lõunapausi niivõrd, et tema mikrofon tuli välja lülitada, sest häälitsused kostsid üle kohtusaali. Kohtuniku küsimusele, kas Pistorius suudab istungiga jätkata, vastas mees siiski jaatavalt ja palus jätkata.

Lahanguraport kinnitas, et Steenkamp sai pihta nelja kuuliga, mis tabasid teda pähe, puusa, kätte ja küünarnukki. Kohtuarsti kinnitusel oli tegemist kuulidega, mis ohvri kehasse sisenedes avanesid, suurendades haava ning võimendades organitele tehtud kahju. Ka selgus raportist, et Steenkamp oli viimati söönud vaid paar tundi enne surma, kell 3 öösel. Hingamisteedest verd ei leitud, mis tähendab, et naine suri praktiliselt silmapilkselt, tehes enne surma vaid paar hingetõmmet.

Lõuna-Aafrika Vabariigi paraolümplane on kohtu all oma modellist tüdruksõbra Reeva Steenkampi mõrvasüüdistusega ning võib süüdimõistmise korral saada kuni eluaegse vanglakaristuse, millest tuleb reaalselt ära istuda vähemalt 25 aastat. Lisaks lasub tal veel kolm erinevat süüdistust tulirelva ebaseadusliku käsitlemise pärast.

Pistorius tappis 29-aastase Steenkampi nelja püstolilasuga läbi vannitoa ukse ning väidab, et pidas tualetis istuvat Steenkampi murdvargaks.