Vaata, kuidas kulges PÖFFi avamine Alexela kontserdimajas:


PÖFFi peakorraldaja Tiina Loki sõnul toimub tänavusel festivalil Eestis suuri esilinastusi ja rohkem kui 1100 külalise hulgas leidub ka mitmeid maailmakuulsaid filmitegijaid ning -näitlejaid nagu Mike Newell ("Neli pulma ja üks matus", "Harry Potter ja tulepeeker"), Amos Gitai ("Kippur", "Trammisõit Jeruusalemmis"), Peter Strickland ("Burgundia hertsog", "Kangas"), Louis Hofmann ("Liiva all", "Lysis") ning Vene staarkriitik Anton Dolin.

Ka lähiriikidest on häid uudiseid – nimelt näeb tänavu taas Balti filmide võistlusprogrammi, mis oli viimati kavas 2008.-2011. aastal. Eesti juubeliaastale pühendatud festivali avab täna õhtul USA režissööri Tom Lowe’i suurteos, mille tegemiseks kulus ligi kuus aastat ja mis on üles võetud 35 riigis, sealhulgas Eestis. PÖFFil on mitmeid alafestivale – juba homme algab näiteks PÖFFi Moekino, mis käsitleb lisaks moeteemadele ka kunsti- ja kultuurivaldkondi. Kõik filmid linastuvad Solaris keskuse Apollo ja Artise kinodes. Kolm aastat tagasi sai PÖFFist Põhjas-Euroopa esimene A-klassi filmifestival.

Kuni 2. detsembrini vältaval suurel filmimaratonil näidatakse sel aastal kokku 268 täispikka mängu- ja 231 lühifilmi 80 erinevast riigist. Lisaks võõrustatakse enam kui 1140 filmikülalist, ajakirjanikku ja filmitööstuse delegaati. Tänavu on festivalil abiks 410 vabatahtlikku, kes aitavad korraldada 859 filmiseanssi.