Rahvusvaheline interdistsiplinaarne kunsti- ja muusikafestival Patarei Kultuuritolm huugas sel aastal kuuel laval ja lavade vahelisel alal oivaliste kontserdite, performance'ite, töötubade, laada ja mõistagi raskekujulise tantsupalavikuga. Näidati ka filme.

Kuigi kahepäevane kultuuripralle leidis aset Merepäevade programmi raames, on Kultuuritolm mitme aasta vältel tõestanud ennast selgelt võimeka ja kasvava festivalina ning Patarei vanglat kui meelelahutusterritooriumina kui väga atraktiivset kohta, mis oma veel aimatava kõledusega loob kergelt pahelise mässumeeleolu, mis vaid kütab valla pääsenud suvitajate peokirge. Lisaks rannalavadele, mille ees toimus suurem tolmutamine, leidus ka mitmeid siselavasid, tipilaadne hipilava ning kõige suurema üllatajana nn Võluaed, mille võlvialusest sisenedes viis tuledega ääristatud tee maagilise portikuse (mis osutus Draamateatrist laenatud lavadekoratsiooniks) taustal plaate keerutavate DJde meelevalda - kahtlemata üks leidlikumaid ja ilusamaid välilavasid, mis Eesti festivalidel on kohatud.

Esinejatest tõusid esile Islandi heledapäine tubaduuritar Myrra Ros, Soome pungilegend Pelle Miljoona ning mitmeid bände lähiriikidest. Kümnetest Eesti artistidest ja DJdest astusid suuremate nimedena üles Metro Luminal ning Vaiko Eplik ja Eliit. Eriti rõõmustas festival elektroonilisema muusika austajaid.

Kel tagantjärele esinejate nimistu vastu huvi, leiab selle SIIT.