Philips koos The Suniga hakkasid uusi noori Eesti muusikatalente otsima alates möödunud aasta oktoobrist. Konkursi “Philips ja The Sun väljakutse“ raames riputas  kokku ligi 70 koolinoort www.philipssound.ee kodulehele enda või oma bändi heliteose. Samal kodulehel toimus ka kogu kampaania kestel hääletamine.  Eile toimunud finaalvõistlusel osales 16 noort muusikatalenti üle Eesti, kelle hulgas oli 8 kõige enam hääli kogunud esinejat ning 8 The Suni poolt valitud lemmikut. Finalistidel tuli zürii ning publiku ees lives esitada 3-5 minutiline muusikaline etteaste.
“Philips ja The Sun väljakutse“ konkursi võitjaks valiti noor helilooja Rait Laud koos laulja Veljo Muruveega, kes kuuluvad rokkbändi Mind Illusion. Võidu tõi bändile Rait Laua poolt loodud originaallugu “Kõik on alles ees”.

“Olin äärmiselt üllatunud, et saime üldse finaali ja meid nii hästi vastu võeti. Tase oli tõepoolest tugev ja mul on tegelikult selleüle hea meel, et ma sain tõestada end heliloojana ja esitada oma originaalloomingut. See, et võitsime oli suur üllatus ja näitas, et teeme õiget asja ja omaloominguga tuleb kindlasti jätkata!”, lausus kohe pärast võitu Rait Laud ning lisas: “Veljo Muruvee andis tohutult suure panuse esitusse ja oskas minu loo ehtsuse ja südamlikkuse kõige paremini välja tuua.”

Philipsi ja The Sun konkursi peaauhinnaks on tasuta stuudiosessioon ja võimalus oma loo salvestamiseks koos Tanel Padari ja tema bändiga The Sun.   

“Loodan, et saan The Suniga teha väga hea loo ja usun, et loon auhinnaks saadud salvestuseks täiesti uue loo. Omaloomingu ikka!”, räägib Mind Illusioni üks loojatest Rait Laud.

Konkursi finaalvõistluse züriis olid The Sun liikmed Danel Pandre, Priit Mägi, Tarvo Valm ja Tomi Rahula ning Philipsi esindaja Toomas Kärk. Kuna Tanel Padar ei saanud perekondlikel põhjustel eilsel lõppvõistlusel viibida, siis kuulutas võitja välja The Sun basskitarrist ja manager Danel Pandre.

“Finaalvõistluse tase oli üllatavalt kõrge ja valikut oli tõepoolest raske teha, kuna esinejad olid nii erinevad. Selliste konkursside idee ongi tuua need muusikatalendid vähegi esile ja anda neile võimalus publiku ees esineda ja kogemusi saada. Meie valik oli Mind Illusion, kuna esituse esimesest hetkest oli näha, et poisid tahavad muusikaga tegeleda ja teevad asja hingega. Oleme kindlad, et võit läks õigesse kohta!” lausus Danel Pandre.

Kuigi konkursi raames tuli kuulutada välja vaid üks võitja, valis The Sun omaalgatusel välja ka teise lemmiku, kelleks oli Lilian Väli ning annab omalt poolt võimaluse tal salvestada stuudios oma lugu.

“Lilian oli niivõrd ehe ja originaalne ning heas mõttes artistlik, et me lihtsalt pidime talle selle võimaluse andma, kuna sellised andekad talente tuleb tunnustada,” kinnitab Danel Pandre.

Philipsi esindaja Toomas Kärk räägib konkursi kohta järgmist: “Philipsi nimel kinnitan, et väga hea meel on just selle üle, kui Philips koos esirokkarite The Suniga saab aidata noori hakkajaid muusikuid esile tõusta ja end näidata. Ehk on see suureks abiks, et pääseda ka lõpuks suurtematele lavadele.”  

3 kuud kestnud konkursi “Philips ja The Sun väljakutse“ jooksul tuli kooliõpilastel riputada enda või oma bändi muusikavideo Philips Sounds spetsiaalsele www.philpssounds.ee veebilehele, kus toimus kogu konkursi vältel nende videote hääletamine. Finaalvõistlusele pääsesid vaid parimad häältekogujad ja The Suni isiklikud lemmikud. Võitja peaauhinnaks on võimalus oma lugu salvestada koos Eesti parima rokkbändiga The Sun.