"Eilsel Swissotelis toimunud õhtusöögil valitses siiras headus – partnerite ja heade inimeste abil said Eesti tipprestoranide kokkade poolt valmistatud õhtusööki nautida peaaegu 200 inimest, kes panustasid enda aega, raha ning häid soove selleks, et toidupangad jõuaksid rohkemate abivajajateni," sõnas heategevussündmuse eestvedaja Restoran Leib peremees Kristjan Peäske, kelle sõnul pälvis sündmus osalejate tunnustuse just seetõttu, et eristus enda formaadilt teistest heategevussündmustest. "Kogu meeskond töötas vabatahtlikult ning õhtusöögi tooraine, programm ja tehniline tugi oli sündmusel sponsorluse korras, mis võimaldab kogu õhtu tulu suunata 100% heategevuseks," rõhutas Peäske.

Ta lisas, et tänu kogutud toetussummale saavad Ida-Eesti toidupangad arendada oma igapäevategevust, nt parandada transpordi ja toidu hoiustamise tingimusi. "Paremad tingimused toidu hoiustamiseks, transpordiks ja jagamiseks aitab toidupankadel jõuda enamate abivajajateni. Eriti oluline on, et tänu toetusele saavad Ida-Eesti toidupangad viia abivajajateni ka mitmekesisemat toitu, näiteks liha-, kalatooteid ja värskeid tooraineid, millest muidu vajaka jääb," selgitas Peäske, lisades, et loodab, et arendused jõustuvad juba lähiajal.

Restoran Leib omanik lisas, et 33 000 eurot täideti piletimüügi ja oksjonitasudega, kus uue omaniku leidsid Epp-Maria Kokamägi maal 2Tüdruk arbuusiga", Mati Karmini skulptuur "Ingel", Concordia Klari graafiline teos "Põhjamaa vaikus" ja Peeter Piheli spetsiaalne personaalõhtusöök restoranis Alexander.

Õhtusöögi valmistasid Restoran Leib, Mon Repos ja Ö kokad. Muusikalise elamuse eest hoolitsesid Tanja Mihhailova-Saar koos bändiga ning DJ Sander Mölder. Õhtut juhtisid Heleri Rande ja Aivar Kuusk.

"Lapsed söönuks" hõbesponsorid olid Harviker ja Namespace.
Kokku panustasid õhtusöögi toimumisse üle 40 ettevõtte ning 100 vabatahtliku.