"Üritus läks korda, sõitjatele ja publikule meeldis. Ilm püsis enamjaolt hea, pühapäeval korraks sadas," muljetas Kuldrula peakorraldaja Hannes Paldrok.

Eesti Tänavaspordi Liidu veetaval festivalil võisteldi rulatamise, BMX-sõidu, trikirulluisutamise ja –tõukerattasõidu distsipliinides ning kahes vanusegrupis: kuni 16-aastased ning 17-aastased ja vanemad.

Võistlustel jagati paremuse järjestuses välja ka esimesed Eesti pääsmed tuleval kevadel Saku Suurhallis toimuvale rahvusvahelisele suurvõistlusele Simple Session 14 - kolm rulas ja kolm BMXis.

BMXis võistlevad Simple Sessionil Eesti seni edukaim trikirattur ning Kudrulal Eesti BMX-meistriks tunnistatud Andres Lainevool, Talis Viirpalu ja Rasmus Paimre. Rulas kindlustasid hea etteastega oma osalemise kevadisel Simple Sessionil Eesti rulameistri tiitli pälvinud Rain Lindemann, Tim Prozorov ja Sergei Zorin.

Rulatamise Lahtiste Eesti Meistrivõistluste võitjad ning üks wildcard kutsutakse võistlema augustis Soomes toimuvale ProSkate'ile, kus võib näha koos Euroopa parimaid rulatajaid.

BMXi juunoride kategoorias sai võidu Martti Lainevool ning rulas Christofer Kerdt. Trikitõukeratta ehk "tõuksi" kategooria võitis Harley Harin, juunioride kategoorias Roomet Säälik. Trikirulluisuvõistluse parimaks tuli Indrek Uibo.

Toimus ka mitmeid erivõistlusi: Monster Energy BMX parima triki tegi Rasmus Paimre, Vans Off the Wall’i pikima ollie au kuulub Rain Lindemannile (360 cm), SurfHouse'i tõuksi parima triki võitis Deeno Lippand ning OnWheels’i kõrgeima kallakust tehtud bunnyhopi parimat tulemust(170 cm) jäid jagama Rasmus Paimre ja Andres Lainevool.

Kuldrula juured ulatuvad 1980. aastate Pärnusse, kui peeti maha aja-ja slaalomisõidu võistlusi.

Kaasaegne Kuldrula toimub juba 9. aastat järjest, viimased kolm aastat on üritust korraldanud Eesti Tänavaspordi Liit.

Kõiki tulemusi saab vaadata Kuldrula kodulehelt.

Vaata pilte autasustamiselt: