Haapsalu Itaalia muusika festival toimus sel aastal esmakordselt, kuid Itaalia muusikat sai piiskoplinnuse müüride vahel kuulata ka möödunud kahel aastal, kui suure rahvahulga ees esinesid Toto Cutugno ja Al Bano.

"Eestlaste suur armastus Itaalia muusika vastu möödunud kahel aastal, mil Haapsalu lossihoovis purustati publikurekord, andis hoogu festivali sünniks. Nii ongi sel aastal Haapsallu kutsutud mitmeid kollektiive Itaaliast ja sekka ka mõned kohalikud Itaalia muusikat mängivad eestlased, kes kahel erineval laval armastatud hitte esitavad," ütles kontserdikorraldaja Tanel Samm.

Õhtu peaesinejaks oli Itaalia muusik ja telekuulsus Pupo (Enzo Ghinazzi). Laulja saavutas maailmakuulsuse lauluga "Gelato al Ciaccoloto" ja samanimelise albumiga, mis tõi kuulajateni ka hittloo “Ciao”.

Suurejooneline Itaalia muusika festival toimus Haapsalu piiskopilinnuse õuel selle aasta 2. juunil. Samal ajal peeti linnas Itaalia veinipidu, mis tõi Haapsalu peatänavatele Itaalia maitseid ja veine. Igal aastal külastavad üritust tuhanded Itaalia kultuuri austajad nii Eestist kui ka välismaalt.