Fred Jüssi on oma sõnul alati natukene metsa poole olnud: ta on laialt tuntud kui fotograaf ja loodushäälte helilindistaja, tema artikleid ja raamatuid hinnatakse väga kõrgelt. Ta on läbi elu matkanud, seljakott seljas, või logistanud jalgrattaga konarlikel metsateedel, tunnetades loodust ja selle võlu teistega jagades.

1976-1986 tegi ta Eesti Raadios populaarset saatesarja "Looduse aabits". 1984. aastal pälvis Fred Jüssi Eesti Eluteaduse Hoidja tiitli, 1989. aastal esimese väljaantud Eerik Kumari nimelise looduskaitsepreemia, 1997. aastal Eesti Taassünni auhinna.

Fred Jüssi on öelnud: "Aeg on inimese väärtuslikem varandus. Kui sul ei ole midagi öelda, siis ära raiska enda ja ennekõike teiste aega." ja "See on üks kõige kurvemaid asju, et meile ei anta võimalust süveneda või selleks jääb võimalusi aina vähemaks ja vähemaks."

Saates selgub: Mis on viljakas mittemidagitegemine? Kuidas üles leida oma suund, tunda ära oma sisemine kutse? Kuidas toimub inimese isikliku maailma ülesehitamine?Miks on ilu inimesele nii oluline? Milles peitub on vaikuse võlu? Mis on tõeline vabadus?