Nagu traditsiooniks saanud, on avaskeidi hüüdlauseks „Ole nähtav!“, mis tähendab, et uisutajatel palutakse end riietada erksatesse toonidesse ning kaasa võtta helkurid, lambid, vilkurid – kõik, mille abil saab end hämaral maikuu õhtul särama lüüa.

„Et uisutamine oleks võimalikult ohutu, oleme sellel aastal eriliselt rõhku pööranud kergliiklusteedele,“ sõnab Rulluisutajate klubi FNS juhatuse liige Tõnis Paalme. „Meie õnneks hoitakse kergliiklusteid korras ning tehakse uusi juurde,“ kirjeldab Paalme hetkeolukorda, mis annab uisutajatele võimaluse Tallinna tänavatel turvaliselt liigelda.

Lisaks sportlikule ajaveetmisvõimalusele väärib Friday Night Skate’l esiletõstmist rõõmsameelne seltskond. „Olen üritusel osalenud praeguseks juba 13 aastat ning teen seda siiani pea igal reedel,“ sõnab staažikas uisufänn Maret Loodsalu, kes naudib Friday Night Skate’il eelkõige head sõpruskonda ning tervislikku ja lõbusat ajaveetmist värskes õhus. Loodsalu lisab, et oma praeguse elukaaslasega kohtus ta samuti FNSil.

Friday Night Skate koondab uisutajaid Vabaduse väljakule igal reedel ja seda kuni septembri lõpuni. Uisusõbrad hakkavad kogunema alates kella 19:30-st, liikvele läheb uisurong kell 20.

Hooaja avaüritusel sõidetakse alustuseks Põhja-Tallinnasse ning sealt edasi Kadriorgu. Et vahepeal hinge tõmmata ja üksteisega tutvuda, tehakse pause nii Linnahalli kui ka Katusepapi bensiinijaama juures. Tagasi liigutakse mööda Järvevana teed ning Vabaduse väljakule jõutakse orienteeruvalt kella 23 paiku.

Kui kuu esimesel reedel vürtsitavad sõitu karnevalid, kus riietatakse end vastavalt teemale, siis kuu viimasel reedel keskendutakse algajatele. Selleks on kohapeal olemas koolitaja, kes õpetab huvilistele pidurdamist ning jagab nõuandeid, millega tänavasõidul arvestama peaks.

Jäid starti hiljaks? Pole probleemi, helista 5886 1886 ja uuri välja, kaugele uisurong jõudnud on!

Friday Night Skate’i toetavad Surfhouse, Kingivabrik, Sky Plus ning Rulluisukool kelle abiga loositakse kõigi uisusõprade vahel alates juunikuust välja Rollerblade’i Fusion GM rulluisud, T-särgid, koolitused ja palju muud huvitavat.


Jooksvate uudistega saab end kursis hoida Friday Night Skate’i Facebooki lehel!
Esimese sõidu kaart Endomondos!