Sel sügisel veerevad hakkajad tehnoloogianoored juba kuuendat korda Eestimaa väikekoolidesse, tuues endaga kaasa autotäie innovaatilist ja arendavat tehnoloogiat. “Nohikud” külastavad kuut erinevat kooli, eesmärgiga avardada maailmapilti ning tutvustada noortele IT-maailma ning tehnoloogia poolt pakutavaid võimalusi, pakkuda tutvumisvõimalust uute seadmetega ning aidata nõu ja jõuga koolide personali IT-ga seonduvas.

Ürituse raames viivad “nohikud” läbi riist- ja tarkvaralaboreid, tutvustades arvutit nii seest kui väljast, selgitatades tarkvara olemust ning selle pakutavaid võimalusi. Lisaks näidatakse, kuidas saab roboteid liigutada programmeerimise abil. Osalejatel on võimalus omal käel tutvuda erinevate nutitelefonide, süle- ja tahvelarvutitega.

Lisaks pakuvad “nohikud” ka tehnoloogilist meelelahutust Oculus Rifti, Kinecti ja Xbox One’ga. Hakkajad saavad oma oskusi demonstreerida turniiril ning osavamaid ootavad auhinnad!

Sügisel tuuril võib “nohikuid” kohata järgnevates koolides: Keila Kool, Kuressaare Gümnaasium, Järvakandi kool, Parksepa Keskkool, Lähte ühisgümnaasium ja Jäneda Kool. Sarnast programmi viiakse tänavu läbi ka Lätis, Bulgaarias, Horvaatias, Kasahstanis, Makedoonias, Serbias, Sloveenias ja Armeenias.

Projekti korraldavad MTÜ MUG Estonia liikmed koostöös Microsoft partner-tudengitega. Tuuri aitavad läbi viia Microsoft Eesti, MTÜ MUG Estonia, Skype, Eesti Infotehnoloogia Kolledž, Tartu Ülikool, Saku, Skype, Vaata Maailma, Hesburger, IM Arvutid, Z BIT, EMT, LHV, Photopoint, TrasferWise, United Motors BMW, Helmes, T Pilet, Tallinna Tehnikaülikool, Swedbank, Võru vald.