Tallinna Linnatranspordi juhatuse esimehe Deniss Boroditši sõnul ei vaja Georg Otsa nimi pikemat tutvustamist. „Georg Otsal on kaalukas roll Eesti muusikateatri ajaloos, tema loomingut mäletatakse hästi nii Venemaal kui Soomes. On iseloomulik, et ka nooremad põlvkonnad, kes sündinud aastaid peale suure laulja lahkumist, on temast kuulnud. Ta on saanud legendiks, mis kestab üle aegade,“ lisas Boroditš.

TLT AS Trammiteenistuse direktor Andres Vään selgitas, et juba muusikatrammide projekti alustades, saadi inimestelt ettepanekuid nimetada üks trammidest armastatud laulja auks. „Ootasime Georg Otsa sünniaastapäeva, et see enesestmõistetav soov reaalsuseks muuta,“ ütles Vään.

Nimeliste trammide liinile saatmine on ettevõttele pikem traditsioon ja Georg Otsa mälestustramm selles järjekorras juba kuues. Tallinna Linnatransport otsustas anda muusikute nimed kaheteistkümnele KT-6 trammile, mille kaasajastamisse investeeriti 2016.-2018. aastal 10,8 miljonit eurot.

Alates 2018 aasta septembrist on igal kuul saadetud liinile üks muusikatramm, mis on saanud nimed Neeme Järvi, Anne Veski, ansambel Smilersi, lõõtsamaestro Heino Tartese ja vabaduslauliku Alo Mattiiseni järgi. Lisaks muusikatrammidele, sõidab Tallinnas kuus retrotrammi, mis on nimetatud Eestile oluliste riigimeeste ja sõjaväelaste järgi. 20 kaasaegset CAF trammi kannavad populaarseid naisenimesid.

Tramm liinile saatmine algab Georg Otsa sünniaastapäeval, 21. märtsil kell 11.00, Kadrioru luigetiigi lähistel asuva rööbastee naabruses. Pidulikul sündmusel osalevad Georg Otsa lähedased ning sõbrad, samuti Tallinna linna ja Talinna Linnatranspordi AS esindajad. Laule Georg Otsa repertuaarist esitab Renee Soom, teda saadab pianist Margus Kappel. Oodatud on kõik suure laulja talendi austajad.