Mängisin eelmisel nädalal golfi: pool kümme harjutusväljakule, kerge võistlus, natuke suhtlemist ja pool kuus õhtul vaatasin saunalavalt merd. Palju kauneid merevaateid pakkuval Jõelähtme golfiväljakul pidi parim aeg mängimiseks olema õhtupoolik.

 


Päikeseloojang värvib mere punaseks, tuul on vaikinud ega mõjuta enam golfipalli lendu.
Selles Kroonikas lõpeb lugudesari europoliitikute elust Brüsselis. Mõneti elavad nad isegi samal planeedil kui meie. Kindlasti on nende maailmanägemine hoopis laiem kui kodukamaralt vaadates, samas probleemid, millega on silmitsi Kohila mees või Puurmanni naine, on hoopis maisemat laadi. Kuid suured asjad, näiteks intresside ja naftahindade tõus puudutab meid kõiki.
Isegi Miss Estoniat 2008 Kadri Nõgu. Üldrahvalikest missivõistlustest on saanud nišiala ja üha enam võidavad neid võistlusi professionaalid, kellel seljataga treening ja ka lavakogemused. Ilusolemine on muutunud  tõsiharrastuseks, et mitte öelda elukutseks.
Kui golfilöök harjutusväljakul välja ei tule, siis on vähe lootust, et pall hakkaks lendama rajal sinna, kuhu vaja. See tõdemus käib paljude asjade kohta.
Kroonika fenomen on, et ta võrdsustab missihakatise ja kogenud europoliitiku. Mõlema jutt on piisavalt elutark, kuid nad täidavad erinevaid rolle ja on oma isiklikus elus erinevas ajajärgus. Üks veel askeldab kastesel rohul, teine valmistub õhtuseks kellaviieteeks. Kuid mõlemal on õigus oma mõtteid ja tundeid jagada.
 
Paavo Kangur