Kahepäevasel festivalil toimub 50 sündmust - mitmete joogastiilide õpitoad koos parimate juhendajatega nii Eestist kui välisriikidest. Festivalil saab muuhulgas proovida Indiast pärit õpetaja käe all viimasel ajal kiiret populaarsust kogunud Bikram ehk hot joogat, samuti ökojoogat ning kuulata loenguid toitumise mõjust meie tunnetele ja mõtetele.

Festivali teemaks on "Mees ja naine" - praegusel kõikide võimaluste ajastul on oma tegeliku olemuse juurde tagasitulemine, mehelikuks meheks ja naiselikuks naiseks olemine eriti aktuaalne. Räägitakse sellest, kuidas arendades mehelikkust ja naiselikkust parandada lähisuhteid, saavutada harmoonia nii era- kui tööelus.

Festivalile oodatakse nii algajat kui ka juba edasijõudnud joogahuvilist. Joogafestivali peaaesinejaks on David Lurey USA-st.

Lurey on tegelenud joogaga 17 aastat ning loodab Haapsalus pakkuda festivalikülastajale läbi oma kogemuse ideid, kuidas saada ühendus iseenda ja teiste inimestega. Ta usub, et vaimsus ei pea olema tõsine ja et rõõm on oluline osa leidmaks rahu oma elus.

Joogafestivali toimumise üle avaldas heameelt ka ettevõtja Hannes Tamjärv: "Tänapäeva kiirustamist täis ilmas on hea suvel korraks aeg maha võtta ja tegeleda oma sisemaailmaga. Jooga ei ole ainult kehale füüsilise koormuse andmine, see on elustiil, kus on koos õige liikumine, toitumine ja mõtlemine. Enda kogemuse põhjal saan öelda, et joogaga tegelemine aitab korrastada mõtteid ja annab oskuse suhtuda ellu tasakaalukalt".

Festivali peakorraldaja Merit Raju lisas, et Joogafestivali nimetatakse põhjusega hinge peoks: „See on suur ja südamlik sündmus, kus leiavad tegevust ja inspiratsiooni nii need, kes juba tegelevad joogaga kui ka need, kes on siiani joogast ainult mõelnud."

Raju lisas, et Joogafestivalile tulija ei pea pelgama suurüritustele omast kära või rabelemist. "Eelmise aasta põhjal saame öelda, et Joogafestivalil valitseb positiivne ja rahulik õhkkond ja kõik osalejad leiavad just enda ettevalmistusele sobiliku töötoa või loengu".

Lisaks jooga töötubadele, vabaõhutundidele ja loengutele on programmis kontserdid, tervisliku elustiili kaupade ja teenuste laat ning toidu töötoad. Teiste hulgas teeb muusikat Indigolastest tuntud ja raamatu "Kuidas rännata ilma hirmuta" autor Tom Valsberg.

Põhiprogramm toimub Haapsalu piiskopilinnuse hoovis vabas õhus, lastele toimub piiskopilinnuse mänguväljakul oma programm. Vihma korral toimuvad Taevalava sündmused lähedal asuvas siseruumis.