Üleskutse ja märksõna hakkasid Ameerikas n-ö trendima (Twitteris esile tõusma) pärast seda, kui teismeline poptäht jäi vahele kahtlase sigareti suitsetamisega. Seega on üleskutse omamoodi protest staari vastutustundetule käitumisele.

Fännid postitasid märksõna all pilte veristest kätest ja žilettidest, mis pidid edasi andma nende meeleheidet ja muret Justin Bieberi elukommete pärast, vahendab The Daily Mail. 

Mõned fännid kutsusid koguni teisi üles ennast Bieberi pärast lõikuma ja sellest pilte postitama, kuniks iidol saab oma veast aru ja lõpetab kanepi suitsetamise. Mõned internetitrollid lõid Twitterisse libakontosid nign kehastasid noori tüdrukuid, kes ennast Bieberi pärast lõiguvad ning postitasid võltsfotosid, et võikale "kampaaniale" n-ö puid alla panna. Kuigi kogu algatuse idee oli ilmselt iroonitsemine ja lihtsalt haige huumor, siis mõned postitatud piltidest nägid selgelt võltside kõrval ka päris realistlikud välja. Igal juhul ei saa alahinnata niisuguste üleskutsete mõju neile noortele, kel ka tegelikult enesevigastamine probleemiks on.

Nii on asjasse valjult sekkunud teinegi teinistaar, lauljatar ja näitleja Miley Cyrus, keda Bieberiga sama kaliibriga staariks peetakse ning kes korduvalt Bieberiga ka laval koos esinenud: "#cut4bieber? Enese lõikumine EI OLE midagi sellist, mille kulul nalja heita. Leidub inimesi, kes tõepoolest kannatavad enesevigastamise all. See on nii lugupidamatu."

Kas Bieber haigest üleskutsest teadlik on, pole veel teada. Küll aga postitas staar mõned päevad tagasi enda Twitteri-kontole avaliku vabanduse aastavahetusel suitsetatud sgarettide pärast: "Kasvan ja õpin iga päev. Proovin olla parem. Kui kukud, siis tuleb püsti tõusta," kirjutas Bieber oma Twitteris vabanduseks reetlike piltide eest. "Ma näen teid kõiki. Ma kuulen teid kõiki. Ma ei taha teid alt vedada. Ma armastan teid. Ja...tänan teid. #beliebers"