Esinejate tarvis on Vanamõisa järvele ehitatud ujuv lava, kogu järve ümbrus on kaunistatud põlevate tõrvikutega.

Vanamõisa järvele annab omapärase näo hüppetorn, mis särab kontserdi ajal ja päikeseloojangul samuti tuledes.

Kontsert koosneb kahest osast: esimeses pooles esitavad erinevad artistid muusikali- ja operetihitte. Üles astuvad Janika Sillamaa, Lauri Liiv, Mikk Saar, Merle Jalakas, Urmas Põldma, Jaan Willem Sibul ja Eesti Kaitseväe Orkester Peeter Saani juhtimisel.

Õhtule annab iseloomu ansambel Singer Vinger ja spetsiaalselt sellele üritusele pühendatud loits, mille kirjutas Hardi Volmer ning kes seda ise kohapeal ka lausub. Kontserdi kulminatsiooniks kõlavad kõigi esinejate esituses Alo Mattiiseni kolm isamaalist laulu.

“Järvekontserdiga tähistab Tõrva linn Eesti Vabariigi 90. sünnipäeva,” ütles Tõrva linnavolikogu esinaine Ülle Juht ja lisas: “Tahame selle kontserdiga teadvustada, et Tõrva linn on olemas ja et mitte kõik Eesti väikelinnad pole depressiivsed. Meie loodus on äraütlemata kaunis, lausa fantastiline. Linna motogi kõlab: kodu järvede keskel,” ütles Juht.

Tõrva linnale on augustis toimuv suurkontsert juba teine. Kümme aastat tagasi, 1998. aastal, kogunes Tõrva keskväljakule üle 7000 inimese, et vaadata seal etendunud vabaõhuooperit “Porgy ja Bess”.

Piletid hinnaga 100, 200 ja 300 krooni on saadaval Piletilevi müügipunktides ja Statoili bensiinijaamades alates. Kohtade arv kontserdil on piiratud — müüki läheb vaid 3000 piletit.