“Mulle meeldib inimestega suhelda ja kontaktis olla ning see eriala tundus põnev,” selgitas Korol, miks ta astus keskkooli järel just müügikorralduse alale.

Õpe kutsekoolis on mitmekesine ning teooria ja praktika on omavahel tasakaalus, jutustas Korol. Igapäevaselt tehtavad praktilised ülesanded on sageli seotud kaubandusettevõttes toimuvaga. “Mängime rollimänge, tegutseme erinevates müügi- ja klienditeenindussituatsioonides, õpime tundma kaupu ja kaupade märgistust,” kirjeldas ta.

Ettevõttepraktika algab õppuritel aprilli keskpaigas ning Erasmuse programmi kaudu on neil võimalus seda sooritada ka välismaal. Praktilise osa kõrval ei jää unarusse ka teooria: õppurid koguvad Koroli sõnul teadmisi kaupade müügi ja klientide teenindamise korraldamisest, turundusest, kaubanduse rollist ning mikro- ja makroökonoomikast.

Korol kinnitas, et eriala pakub võimalusi eneseteostuseks, tööturul kandideerimiseks ning ka kõrgkoolis jätkamiseks. Nimelt on tudengitel kahe õppeaasta järel võimalus samas koolis kolmandal kursusel kaubandusökonoomika erialal edasi õppida ning siis astuda ükskõik millisesse ülikooli majanduse erialale.

Kui peatselt paneb Korol end esmakordselt proovile kutsevõistlusel Noor Meister, siis varem on ta osalenud koolisisesel Müügispetsi võistlusel ning saavutanud seal esimese koha. Juba selleks enda ette valmistamine nõudis palju harjutamist ning andis praktilist kogemust, mis tuleb talle abiks ka järgmisel võistlusel. Lisaks käib Korol praegu ka ettevalmistamise huvides kauplustes kaubaga tutvumas ning loodab peatselt eesseisval võistlusel edukalt üles astuda.

Kutsevõistlustel soovitab ta osaleda juba kogemuse ja oskuste omandamise pärast. Ka annab see tema meelest eelise tööle kandideerimisel. Valikuid peaks lõpetajatel ka jätkuma: ametikohta on võimalik leida kauplustes, äriettevõtluse, majanduse, turunduse ja kaubanduse valdkonnas või luua oma ettevõte.

Tulevikus soovibki Korol leida põneva erialase töö, mis pakub talle piisavalt eneseteostusvõimalusi ning lubab rakendada oma teadmisi ja oskusi. Juba praegu käib ta õpingute kõrval erialasel tööl, kuid kui sellest veel vaba aega üle jääb, loeb ta raamatuid ja uurib lisa oma valdkonna kohta, et kujundada endast väga hea spetsialist.

Müüjate võistlusülesanne Noorel Meistril koosneb kolmest osast:
• ostu-müügisituatsioon, mis lõppeb käsitsi sularahaarve kirjutamisega;
• kinkepaki valmistamine;
• praktiline ülesanne „Vahetusraha lugemine ja rahaloendi koostamine“.
Noor Meister 2014 toimub 7.-8. märtsil Tallinnas Eesti Näituste messikeskuses, kus mõõtu võtavad üle 300 kutseõppuri 24 erialal, avatud on 10 töötuba ametite proovimiseks, kutseharidusmessil on kohal 32 ametikooli üle Eesti. Sissepääs on kõigile huvilistele tasuta! Uuri lähemalt www.noormeister.ee