Eestlased võiksid uhked olla, kui see uudis ka tõele vastaks. Tegelikult on aga tegemist briti satiiriväljaande News Thump libauudisega.

Libauudises kirjeldatakse asjalikult ja poliitilist sõnavara kasutades, et Trumpi ja May kõne, mis kestis ligi kolm minutit, oli "soe ja konstruktiivne". On traditsioon, et uued riigijuhid helistavad oma kolleegidele teistes riikides ning seda tehakse tähtsuse järjekorras, kirjutab satiiriportaal.

"Proua May tutvustas ennast, tundus siis natuke hämmeldunud ja hakkas oma käekotist telefoniraamatut otsima," kirjeldas Briti peaministri pressiesindaja.

"Nimi on Kaljulaid," märkis ta enne numbri ütlemist. "Kirjutatakse K-A-L-J-U-L-A-I-D."

Seejärel oli proua May hakanud ütlema midagi sellist nagu: "Ootan meie erilise suhte jätku...", ja võttis siis telefoni kõrva juurest, seda kummaliselt vaadates.

Trump veetis pool tundi president Kaljulaidiga vesteldes ning helistas seejärel Belgia peaministrile. Hiljem skaipis Trump ka Kesk-Aafrika Vabariigi peaministrile Simplice Sarandjile ning kutsus Ida-Timori ja Paapua Uus-Guinea juhid pitsat sööma.

Nagu teada, väitis Trump suvel, et "Belgia on imeilus linn ja seal on suurepärased hooned. Olen seal kord olnud, palju-palju aastaid tagasi".

Ilmselt mõtles Trump Brüsselit, mida ta pärast märtsis Belgia pealinnas toimunud ohvriterohket terrorirünnakut iseloomustas kui õnnetut auku, mis on kriminaalide kontrolli all.