“Üldehitust õppides ei keskendu sa ainult ühele ehitusala õppimisele ja see tuleb ainult kasuks,” selgitas Priivits. Ta jutustab, et õppetöö käigus teevad nad esmalt läbi teoreetilise osa ning seejärel praktiseerivad sama laboris. “Praktiline on huvitavam ja seal õpin kõike paremini,” kinnitas ta.

Varsti asub noormees võistlema Noorel Meistril ning uurib ettevalmistuse nimel praegu jooniseid ning harjutab ka praktiliselt. Ta teab, et hea plaatija peab oskama plaatida ilusat puhast ja sirget teravate nurkadeta vuuki ning usub, et kutsemeistrivõistlused annavad talle väga palju kasulikke kogemusi.

Noore Meistri kutsemeistrivõistlusel osales Priivits ka eelmisel aastal ning saavutas seal 8.-9. koha. Samuti on ta end proovile pannud võistlusel Jõulukellu 2013 ning võitnud Gyproci kipsivõistluse. “Kui saad kutsevõistlustel kõrge koha, siis on rohkem võimalusi kuhugi väärt ettevõttesse tööle saada,” lisas ta.

Priivits selgitas, et valis ehituse, kuna see on tasuv töö ja tulevikus ei peaks ametikohtadest puudust tulema. Juba praegu käib noormees võimaluse korral tööl, näiteks oli ta suvel ametis viimistluserialal. Kutseõppe juures meeldib talle eriti see, et kooli ajal on võimalus praktikal käia ning õpingute järel kohe tööle minna, kuna oskused erialaseks tööks on olemas.

Veel pole Priivits välismaale oma oskusi katsetama jõudnud, kuid tal on ka see praktika ajal plaanis. Kunagi tulevikus on tema unistuseks aga luua oma firma.

Plaatija võistlusülesanne Noorel Meistril:
- 12 tunni jooksul tuleb plaatida pind, millel peab olema kujutatud majakas; pind sisaldab „3D“ elementi, milleks on majaka alumine osa, mis ulatub pinnast välja.

Noor Meister 2014 toimub 7.-8. märtsil Tallinnas Eesti Näituste messikeskuses, kus mõõtu võtavad üle 300 kutseõppuri 24 erialal, avatud on 10 töötuba ametite proovimiseks, kutseharidusmessil on kohal 32 ametikooli üle Eesti. Sissepääs on kõigile huvilistele tasuta! Uuri lähemalt www.noormeister.ee