Laev saabub sadamasse kell 10.00, kus teda tervitavad orkester, Tallinna abilinnapea Taavi Aas ja kultuutriväärtuste ameti juhataja Aini Härm ning Adam Johann von Krusenstern isiklikult. Viimane küll siiski teatraliseeritud näitemängu osalisena. Publikule on laev avatud alates kella 12.00'st.

Kell 18.00 - 21.00 toimub Noblessneri sadamas suur veeshow, kus õhtujuht, tuntud tantsustaar Maiold Millert kutsub kõiki osa saama purjetamisest kahemehe noortepaadil RS Feva, mängima veegolfi ja jälgima vaatemängulist flyboard-demonstratsiooni. Veeshow meloodilisema ja maitsvama poole eest kannavad hoolt jazzduo Rämmal ja Karu ning uhiuus restoran Cafe Noble Juha "Köögikubjas" Rantaneni juhtimise all.

Reedese päeva ning kogu Merepäevade üks vaieldamatu kõrghetk on aga Tallinna lahel kell 19.00 algav suur merelahing viie ajaloolise laeva osavõtul. Piletid lahingus osalevate laevade pardale on tänaseks küll juba välja müüdud kuid lahingut on võimalik jälgida ka kaldalt, paremad paigad selleks on Lennusadama kaid mererand Patarei vangla ees ning Linnahalli juurest. Kõikidel paadiomanikel on samuti võimalus jälgida lahingut merelt, otse nii öelda sõjategevuse keskelt.

Sel suvel on sadamate piirkonna ümber toimumas ulatuslikud tee- ja muud tööd ning liikumine merepäevade toimumiskohtadesse, eriti isikliku autoga, on keerulisem kui varasemalt. Sellega seoses on korraldajatel palve ja soovitus kasutada merepäevadele tulemiseks võimaliklt palju ühistransporti või jalutada.