Kodanikupäeva e-viktoriini leiab SIIT!

MISA arenduskeskuse valdkonnajuhi Toivo Siku selgitusel on tänane kodanikupäeva viktoriini juba 13. „Peamine eesmärk on tutvustada noortele Eesti Vabariigi kodaniku õiguseid, kohustusi ja võimalusi ning harida neid Eestis toimuva kohta. Esmajoones on viktoriin suunatud eesti- ja venekeelsete põhikoolide, gümnaasiumide ja üldkeskharidust andvate kutsekoolide õpilastele. 26. novembril saavad 50-küsimusega viktoriini lahendada ka kõik nooremad ja vanemad huvilised,“ lisas Sikk.

Nii õpilastele kui kõigile teistele kodanikele mõeldud kodanikupäeva e-viktoriinid leiab SIIT!Üldhariduskoolide 7.-12. klasside ja kutseõppeasutuste õpilastele ning kõigile kodanikele mõeldud viktoriin on eestikeelne ja see sisaldab 50 küsimust. Viktoriini küsimused on jaganud kümnesse rühma, millest kolm on pühendatud käesoleva aasta olulisematele Eesti sündmustele. Viktoriin sisaldavad ka video- ja muusikaküsimusi, mistõttu on tähtis arvutikõlarite ja vajaliku tarkvara olemasolu. Küsimustele on aega vastata kuni üks tund.

Eesti- ja venekeelsete üldhariduskoolide 5.-6. klasside ja 7.-12. klasside õppurid ning üldkeskharidust andvate kutsekoolide õpilased saavad viktoriinist osa võtta kuni 4. detsembrini.

Viktoriini ajendiks on 26. novembril tähistatav Eesti Vabariigi kodanikupäev, millega soovitakse teadvustada Eesti kodanikuks olemist, sellega kaasnevat uhkus- ja autunnet ning kodanikuks olemise õiguseid ja kohustusi. Kodanikupäeval tähistatakse Eesti Vabariigi kodanike dokumenteerimise aastapäeva. Eesti kodaniku mõiste pärineb 1918. aasta 26. novembrist, mil tollane Maanõukogu võttis vastu määruse “Eesti demokraatilise vabariigi kodakondsuse kohta“. Eestis tähistatakse kodanikupäeva 1998. aastast. Viktoriini läbiviimist rahastab Haridus- ja Teadusministeerium riigieelarvest.