Konkursi peakorraldaja Karl-Gustav Kello sõnul on konkurents väga tihe ja finaal tõotab tulla pinev nii esinejatele, fännidele kui ka žüriile. "Mul on hea meel, et Eestis leidub nii palju andekaid noori, keda hoolimata žanrite erinevusest ühendab pühendumus ja armastus muusika vastu," ütleb

Kello. "Reedene finaal saab olema väga tasavägine. Arvan, et žüriiliikmeid ootab ees tõsine sisevõitlus, otsustamaks, kes on see kõige-kõigem," lisab Kello.


Tänavusele Noortebändi konkursile kandideeris 83 ansamblit, kellest 32 valiti osalema Tallinnas, Pärnus, Iisakus ja Tartus toimunud eelvoorudes. Sealt jõudsid poolfinaalide kaudu žürii valikul finaali The Blinking Lights, Tenfold Rabbit, Sibyl Vane ja Uebanda. Tasavägise publikuhääletuse tulemusena lisandusid lõppvooru heitlusse RaudRaev ning Trap of Habits.


Finaalvooru žüriisse kuuluvad Kristo Kulver, Mikk Taniel, Arne Holm, Britta Ratas, Mart Normet, Mart Niineste, Toomas Olljum, Erik Morna, Ingrid Kohtla, Jaan Pehk, Silver Laas ja Andrus Raudsalu.


Reedesel finaalkontserdil esineb rahvale ka poolfinaalidesse publiku hääletusel pääsenud ning Superbändi valimised võitnud Paia.


Noortebänd 2011 peaauhinnana paneb EMT kõnekaart SUPER välja kvaliteetse muusikavideo salvestamise. Lisaks on hulgaliselt eriauhindu: animeeritud muusikavideo, salvestusaeg Eesti Raadio stuudios, professionaalne fotosessioon ning esinemiskutsed mitmetele järgmise aasta muusikafestivalidele.


Noortebänd 2011 suurtoetaja on EMT kõnekaart SUPER, kajastaja Noorte Hääl ja meediapartner Raadio2.