Vahetult enne ürituse algust sõidab buss Laululahingust tuntud Tallinna Ülikooli Meeskooriga läbi Tallinna Pedagoogilise Seminari ning Tallinna Tehnikaülikooli ühiselamud, mille akende all antakse lühike välikontsert viimaste kõhklejate üritusele meelitamiseks.

Ürituse projektijuhi Margus Otsa sõnul soovitakse selle aasta üritusel lisaks muusikalisele elamusele pakkuda ka sügavamat mõtlemisainet: „Meie sooviks oleks läbi teravmeelsete vahepalade käsitleda mitmeid teemasid, mis peaks nii mõnelegi inimesele muige suule tooma. Õhtujuhtide tekstid on väga põhjalikult ette valmistatud.“

Õhtut juhivad endise Tallinna Pedagoogikaülikooli vilistlane ning tuntud näitleja Venno Loosaar, uut põlvkonda esindab Tallinna Ülikoolis viimasel kursusel psühholoogiat õppiv Kristiina Rein. „Vennot teab pea iga Eesti inimene, Kristiina on alles oma lavakarjääri nii tantsijana kui õhtujuhina alustamas,“ lisas Ots.

Selle aasta Peda Folgil astuvad üles 33 kandideerinud bändi seast konkursi korras välja valitud Veebruar, Kognito, The Filler ja KukeProtest. Konkursiväliselt pääsesid edasi tudengipeolt Jäälõhkuja “Parim tudengibänd 2008” tiitli võitnud T:69 ning selle aasta Noortebändi võitja Groundhog Day.

Pealavast eraldi töötab ka vabalava, kus igaüks saab oma loomingut publikule esitada — seda siiski vaid ise akustilisi pille kaasa võttes või a cappella. Siiski on vabalava impulsiivsete ülesastujate meelitamiseks varustatud ka kitarriga.

Peda Folk kutsuti ellu 1972. aastal tollase Tallinna Pedagoogilise Instituudi rahvuslikult meelestatud tudengite poolt kui võimalus esitada üliõpilasloomingut. Kuigi seda võimalust on kasutanud ka tantsijad, moeloojad ja luuletajad, on oma 35-aastase ajaloo vältel üritusest siiski välja kasvanud peamiselt muusikale keskenduv festival. Selle aasta Peda Folk kannab „Eesti Vabariik 90“ märki.