„Heaolu Eestis sõltub kogu ilmast, meeldib see meile või mitte. Me ei saa üleilmastumise ees silmi kinni pigistada, vaid peame mõtlema enda rolli peale maailmas,” rõhutab Arengukoostöö Ümarlaua juht Piret Hirv. Ta rõhutas, et just seda näitavad ka erinevad Maailmapäeval väljas olevad organisatsioonid.

Juba kaheksanda iga-aastase Maailmapäeva teemafookus on arengumaade lastel. Läbi sündmuse rõhutatakse, et igal lapsel on õigus inimväärsele elule, olenemata tema sünnikohast maailmas.

Arengukoostöö vallas tegutsevad organisatsioonid ning muusikud Eestist ja mujalt ootavad huvilisi juba homme kell 12-17. Kogu päeva kestval kontserdil astuvad üles tuntud Armeenia reggaebänd Reincarnation, esmakordselt Eestis esinev Gruusia meeskvartett Georgian Voices ning maailma folkmuusikat tõlgendavad Bombillaz ja Nikns Suns Eestist.

Maailmapäeval näidatakse mitmekülgset filmiprogrammi, toimuvad põnevad töötoad taaskasutuse ja eksootiliste tantsude teemal. Näha saab jaapani võitluskunstide demonstratsiooni ja eetilist moedisaini. Oma käega on võimalik katsuda maailma kriisipiirkondades käinud päästemeeskonna varustust ning näha demineerimiskoerte tegevust. 29 organisatsiooni hulgas on kohal ka MTÜ Mondo, UNICEF, Eesti Skautide Ühing, Fairtrade Eesti ja Välisministeerium.

Mullu võttis Maailmapäevast osa umbkaudu 10 000 Eesti inimest. Sündmuse korraldab Arengukoostöö Ümarlaud, toetavad välis- ja kultuuriministeerium, Ameerika Ühendriikide saatkond ning Borjomi vesi.

Maailmapäeva sündmused on TASUTA ning Maailmapäev 2012 toimub sel laupäeval, 2. juunil kell 12-17 Tallinnas Vabaduse väljakul. Täpsem info ning ajakava on saadaval veebilehel www.terveilm.net.

Terve ilm on platsil!