Margus Konnula, kuidas teist Contra sai ning kui vanalt luuletama hakkasite? Millal tegite esimese luuletuse ja millest see rääkis?

Luuletama hakkasin 15-aastaselt, esimene luuletus rääkis kommunismist ja alkoholist. Contra kasvas aste-astmelt välja nimest Konnula.

Kunagises ETV saates "Erisaade" kirjutasite te tuntud lauljatele laulusõnu nende tuntud hittlugudele ning nii näiteks Anne Veski laulust "Jätke võtmed väljapoole" sai "Jätke palgad kärpimata". Kui selliste laulusõnade idee sündis, kuidas saite Anne Veski nõusse seda laulu laulma ning mida põnevat meenutaksite nimetatud laulu salvestamise ajast?

Idee tuli uudisest, et riigikogulased tahaksid enda palku kärpida küll (üldiste kärbete tingimustes), aga põhiseadus ei luba seda teha. Lauljaid saatesse kutsusid teised mehed, mina selles ei osalenud. Anne Veski jäi eriliselt meelde oma keskendumisega, vaatasin, et tohoh, et nii tõsine ja kinnine inimene, aga kui tal sai asi piisavalt hästi linti lauldud, siis ta muutus kohe hulga vabamaks.

Kui palju te kirjutasite üldse "Erisaate" ajal laulusõnu tuntud lauljatele kokku?

Ilmselt 60-70 laulu.

Kelleks unistasite saada lapsepõlves?

Huvitav küll, aga alguses kirjanikuks, vahepeal ka ajakirjanikuks, kunagi suuremana ka näitlejaks. Noh, tänaseks olen kõigis nendes ametites rohkem või vähem olnud.

Esimest korda olite vist teleekraanil ühes Vahur Kersna juhitavas hommikutelevisioonis pühapäeval. Kui kaua te Vahur Kersnat tunnete ning kas suhtlete temaga pidevalt?

Paar korda suve jooksul käin Vahuri juures saunas. Tunneme aastast 1992, kui ta käis veel Antslas diskosid tegemas. Käisin tema käest Nirvanat tellimas ja lõpuks näitasin ka enda luuletusi. Esimesel katsel tal mind televisiooni meelitada ei õnnestunud, aga paar aastat hiljem läks see juba libedalt.

Olete tuttav ka Andrus Värnikuga. Ta on teie õpilane?

Jah, olen Andrusele kuu aega inglise keelt ja geograafiat õpetanud. Elan talle väga kaasa ja loodan, et tema kõrval on hea naisterahvas, kes ta mülkast välja aitab. Ise pole temaga väga ammu kohtunud.

Mis on teie huvialad?

No pikamaajooks on ikka põhiline. Vanad ajalehed, peamiselt Urvaste uudised.

Perekond ja lapsed?

Naine ja kaks alaealist last. Aga üldiselt on lapsed juba 14 ja 11 aastat vanad, nii et kauaks nad enam alaealised...

Milliseid ameteid olete oma senise elu jooksul pidanud ning millist tööd te praegusel ajal teete?

Praegu olen küll vist vabakutseline kirjanik. Mitu aastat olin postimees ja telesaatejuhti võib ka eraldi ametiks nimetada.

Kui palju on teil raamatuid ja luulekogusid ilmunud ja millal on uut ja värsket oodata?

Iga kell võib oodata. Ma isegi ei oska öelda. Kõigepealt pean välja
andma äsja Kultuurkapitali lastekirjanduspreemia saanud raamatu "Kõik on kõige targemad", sest see on seni ilmunud vaid Tallinna 1. klassi laste jaoks. Ka "Isa soki" sarjas on ehk veel see aasta midagi tulemas. JI kirjastuse alt tuleb valikkogu, ise tahan veel ka paar luulekogu sel aastal kokku panna, materjali on.

Teie polegi veel poliitikuks hakanud... Miks?

Ei taha. Tegelikult isegi tehti ettepanek, vastavas tujus olles võinuks selle isegi vastu võtta, praegu olen õnnelik, et suutsin hoiduda. Minu hingerütmi lihtsalt ei sobi poliitika. Püüan teistmoodi maailma parandada.

Millist muusikat te kuulate ja kes on lemmikud estraadilt?

Folk ja punk on ilmselt esirinnas, aga väga kitsalt ühe stiili fänn ma ei ole.

Millist raadiojaama te enim kuulate?

Ilmselt Vikerraadiot, aga tavaliselt seda, mida keegi parajasti kuskil kuulab. Mis tähendabki kõige rohkem Vikerraadiot.

Millised on teie plaanid lähemal ajal ja kaugemas tulevikus?

Sel aastal on plaanis joosta 20 maratoni. Aga paari aasta pärast rahulikumale spordialale üle minna. Mõtlen kepikõndi.