22-aastane youtuber kirjutas Paul Stensonile, kes on kohviku White Moose ja eelmainitud hotelli omanik, ning küsis, kas mehe ärid tahaksid temaga koostööd teha. “Tahaksin teid oma Youtube’i kontol ja Instagrami postitustes teid näidata, et tuua teile sotsiaalmeedias kajastust ning teie teenuseid soovitada. Vastutasuks tahaksin tasuta majutust.”

See kiri tõigi kaasa sündmuste ahela, mida sotsiaalmeedias kutsutakse nüüd bloggersgate’iks. Nimelt ärritus hotelliomanikust Stenson kirja tõttu ning laadis oma vastuse üles sotsiaalmeediasse. Mehe keevaverelisus on ka varem pingeid tekitanud, juba 2015. aastal keelas mees taimetoitlastel enda kohvikut külastada. Kuigi Stenson ei nimetanud nimesid, avalikustas Darby ise, et kohviku sarkastiline postitus oli suunatud tema vastu, naine postitas sellest teemast suisa 17-minutilise video, kus räägib, et tema pole midagi valesti teinud ning las koerad hauguvad, karavan läheb ikka edasi!

Hotelli- ja kohvikuomanik saatis jageluse jätkuks naisele, kellel on Instagramis 76 000 ja Youtube’is 87 000 jälgijat, arve meediakajastuse eest, mille osaliseks ta tänu teema viraalsusele on saanud. Arvel seisab, et naine võlgneb hotellile 4,3 miljonit eurot, kuna temast on räägitud 114 erinevas artiklis 20 erinevas riigis, mistõttu jõudis uudis temast potentsiaalselt 450 miljoni inimeseni.

Kuigi blogija austajad hakkasid meest tema teguviisi tõttu sotsiaalmeedias nahutama, vilistas ta ka sellele ning postitas pildi anumast, “kuhu kogutakse blogijate pisarad”, mis on omakorda teise nõu kõrval, “kuhu kogutakse veganite tuhk”.

Oma algses postituses heitis Stenson noorukesele ärinaisele ette, et tal tundub väärikust ja eneseaustust nappivat. “Aitäh kirja eest, kus küsid nähtavuse eest tasuta majutust. See nõuab palju julgust, et selline kiri saata. Kui ma lubaksingi sul siin video eest ööbida, kes maksab teenindajatele, kes sinu eest hoolitsevad? Kes maksab toateenijatele, kes su tuba kraamivad? Ettekandjatele, kes sulle hommikusööki serveerivad? Administraatoritele, kes sind hotelli sisse kirjutavad? Kes maksab valguse ja soojuse eest, mida sa kasutad? Voodilinade pesu? Vesi? Kas ma peaksin oma töötajatele ütlema, et nad osalevad sinu videos selmet saada palka?”

Kuigi Darby nimi ei käinud postitusest läbi, tundis ta ise, et peab midagi ütlema ning avaldas arvamust videos pealkirjaga “Mind paljastati (NII piinlik)”. Videos kõneleb neiu, et ta ei ole midagi valesti teinud ning üle 30aastased inimesed ei teagi, kuidas sotsiaalmeedia toimib.

Youtuberi sõnul on tal vastik, kuidas teda internetis kiusatakse, kuna ta on vaid 22-aastane neiu, kes üritab teha midagi, mida ta armastab. “Need inimesed küberkiusavad noort tüdrukut, kes tahab lihtsalt oma ettevõttega tegeleda ja näidata seda kaunist Dublini hotelli.” Naise sõnul teeb selline vastukaja nooremale generatsioonile, kuna heidutab neid tegelemast sellega, mida nad naudivad.

Hotelli vastus oli Facebooki vahendusel keelata blogijatel hotelli ja kohvikut külastada. Stenson kirjutas: “Ma poleks kunagi uskunud, et saan negatiivsete kommentaaride laviini osaliseks vaid seepärast, et kelleltki nõuti teenuste eest maksmist. Tüdruk, kellest eelmises postituses rääkisin, ei olnud nimepidi nimetatud, ta ise otsustas teha video, seletades, et ta on “paljastatud” tasuta asju küsides. Selline ohvrimeelsus on bloginduses väga levinud ning näitab tervet kogukonda valguses, nagu tahaksid nad kõike mitte millegi eest. Kui keegi teist tahab meie ettevõtete teenuseid kasutada, saadetakse teid minema.”