Murdeikka jõudmise puhul toob kerge värskenduskuuri läbinud klubi lavale lõbusa rivi vabariigi vägevamaist kontsertbändidest ja plaadikeerutajatest. Üles astuvad Eesti rahvuslik aare Kukerpillid, getopungi gäng Kurjam, psühhofolgi duo Puuluup ning punkdisko punt Rebel Angel. Kontsertetteastete vahele mängivad tantsuks DJ-d Onu Bella ja Kristo Rajasaare.

Tallinna suurim ja mainekaim kontserdiklubi Rock Cafe alustab uut hooaega värske meeskonna ja uute mõtetega. Klubi tegevjuhina on härjal sarvist haaranud meediamaastikul tuntuks saanud Mart Luik.

“Meie soov on panna Rock Café täie hooga taas käima, tahame teha kvaliteetset, mitmekesise muusikavalikuga head programmi, tahame olla oluline muusikaklubi regioonis, tuues Eestisse nii rohkem välisartiste, kui pakkudes esinemis- ja korraldamisvõimalust regulaarselt ka headele kohalikele esinejatele ning korraldajatele,” kommenteerib värske klubijuht.

Värskenduskuuri läbinud klubi avab külalistele hooaja avapeo uksed neljapäeval, 17.septembril kell 20:00. Peo esimese kontsertetteaste sooritab elektroonika ja luuperitega rikastatud hiiu kandle duo Puuluup, kelle repertuaarist leiab meelepärast nii paduhipster kui puhta rahvamuusika hindaja. Ramo Tederi (Pastacas) ja Marko Veissoni tandemi kavasse on segatud seaded hiiu kandle traditsiooniliste lugudega, maailmamuusikaga flirtiv omalooming, ambientlikud vahekäigud ja tsitaadid eesti pungiklassikast.

Kell 21.30 astub lavale Eesti rahvuslik aare Kukerpillid. Üle nelja aastakümne rahvalaulude, kantrimuusika ja rockabilly varamuis sehkendanud ja kullaprooviga omaloomingut väljutanud „Kukrite“ viimase aja võidukaimaks vintpallideks on ehk kadestusväärne võime lõdva randmega võõraid lugusid kodustada – värskemaiks näiteiks The Cure’i loo “Lovesong“ kaver ning äsja „Rahva Oma Kaitse“ juubeliks valminud töötlus Mr. Happymani päkapikudisko-hitist "Las mina proovin siis ka".

Kukerpillide järel tuleb lavale üks Eesti algupäraseim ja ausama ütlemisega bande – aastast 1996 tegutsev Kurjam. Pärinedes ajast, mil kaabakad raudteerööpaid ja vaske varastasid, on Kurjam post-post-modernistlikku sajandisse hiivanud nii kahemõttelisi punkhümne kui ka iroonilise sisuga lorilaule, mis on olnud paljudele saatjaiks suureks kasvamise teel, saunapidudel ning kolmese bemmi tagaistmel.

Südaööl alustab peo viimase kontsertetteastega pealinna muusikamaastikule tänavu kevadel ilmunud punkätitjuudiga elektropopi bänd Rebel Angel. Selle underground-supergrupi moodustavad omaaegse sensatsioonilise grupi Stella jultunud kaunitarid Lotte Jürjendal ja Katrin Rätte, kellele sekundeerivad popkunstnik Kiwa ja teoloog-punkar Chungin. „Häppy trance acid horror speed rock house, letsgo!“ lubavad need mässuinglid peo finaalis mentaalset (loe: ägedaimat võimalikku) elamust.

Bändide ette, vahele ja järele valivad tantsuks plaadimuusikat Tartu ülikooli füüsika-keemiateaduskonna vilistlane ja legendaarne meelelahutustegelane Onu Bella ning depressiivroki ansambli Kosmikud trummar, Ennu Ratta“ resident-DJ ja R2 boss Kristo Rajasaare.

Ajakava:

20.00 Uksed
20.30 Puuluup
21.30 Kukerpillid
23.00 Kurjam
00.00 Rebel Angel
Bändide ees, vahel ja järel DJ-d Onu Bella ja Kristo Rajasaare

Rock Cafe hooaja avapidu toimub neljapäeval 17. septembril algusega kl 20.00. Piletid teretulemast-peole on saadaval Piletilevist hinnaga 8€. Kohapeal maksab pilet 10€.

Osta pilet SIIT.