Mida Sulle Tulevikutalendi konkursi võit tähendas?
See oli mu jaoks väga oluline saavutus. Ma ei uskunud, et Kohtla-Järvelt pärit noor võiks võita, aga veendusin, et elukoht ei ole oluline, loeb talent. Tegelikult arvan ise, et olen praegu alles alguses ja suuremad saavutused on alles ees. Praegu oleks vale end lõdvaks lasta ja mõelda, et küll ma olin tubli. Stipendiumiraha eest ostsin endale arvuti, mis on ajakirjanikule vaat et kõige tähtsam asi.

Milliste saavutuste eest Sulle tulevikutalendi stipendium anti?
Kuigi olen vaiksest kohast, Kohtla-Järvelt, püüdisn olla võimalikult aktiivne, osaleda, kus võimalik ja teha seda moel, et mind märgataks. Korraldasin koolis üritusi, olin kooliraadio toimetaja. Koolivälisel ajal kirjutasin erinevaid artikleid, luuletusi, jutustusi ja osalesin erinevates projektides. Minu stsenaariumi järgi filmiti üles sotsiaalreklaam, mida näidati nii Eestis kui Venemaal.

Mis Sind nende tegemisteni viis?
Hakkasin juba algklassides luuletusi kirjutama. Gümnaasiumis hakkasin aga rohkem ajakirjanduslike tekste kirjutama, sest meie kooli jaoks oli õpilaste arvamus väga oluline. Sain aru, et see meeldib mulle. Osalesin konkurssidel, käisin Postimehes töövarjuks ja sain aru, et see on tõesti minu valdkond.

Käid nüüd Tallinna Ülikoolis, kas Sinu huvi humanitaarvaldkonna vastu on säilinud?
Jah, muidugi. Õpin ajakirjandust ja kirjutan jätkuvalt vabal ajal artikleid ning panustan ka ETV+ tegemistesse.

Kas Sinu annet on palju tunnustatud ja märgatud?
Koolis ikka õpetajad kiitsid, et olen tubli ja mind ootab helge tulevik. 12. klassis kujunesin koolis pisut nagu täheks, sest kõik teadsid, et osalesin erinevatel konkurssidel ja võitsin neid. Kuigi mulle endale neist saavutustest rääkida ei meeldinud, teati kuidagi ikka. Olin ise iga kord siiralt üllatunud kui mul jälle hästi läks ja ega ma praegugi end väga andekaks ei pea. Olen lihtsalt püüdlik inimene, kes proovib alati teha kõik endast oleneva. Usun, et kui ma ei oleks töökas ja julge, ei saaks minust head ajakirjanikku. Kui veel saaks lahti kombest kõike viimasel hetkel teha…

Mida sinu jaoks “talent” üldse tähendab?
Talendi alge on igas inimeses olemas. Kui seda märgata ja kasta, siis see idu kasvab. Paraku paljud inimesed oma talenti ei märka ja idu kõduneb.
Mida ütled neile, kes veel kõhklevad, kas osaleda tänavusel konkursil?
Proovima peab, sest ehk saab teile samasugune üllatus osaliseks nagu minule ja oletegi järgmine tulevikutalent! Mina näiteks kirjutasin kõik avaldused viimasel ööl. Mõtlesin lihtsalt, et miks mitte ja võitsin esimese koha. Ainus soovitus - olge siirad ja kirjutage ainult seda, mida tõesti mõtlete. Kui usute ise, et olete võitu väärt, siis usub ka žürii.

Kandideerimine tänavusel konkursil Tulevikutalent 2015 kestab 15. oktoobrini. Kandideerimisavalduse saab täita kodulehel www.tulevikutalent.ee. Maxima Eesti poolt ellukutsutud konkursile oodatakse andekate noorte taotlusi viies kategoorias: teadustalent, sporditalent, ettevõtlikkustalent, kultuuritalent ja humanitaartalent. Konkursi stipendiumifond on 12 000 eurot. Stipendiumikonkursi žüriisse kuuluvad AHHAA teaduskeskuse juht Andres Juur, iluuisutreener Anna Levandi, ETV+ peatoimetaja ja noorte ettevõtlikkuse õhutaja Darja Saar, muusik Tomi Rahula ning Eesti Õpetajate Liidu juhatuse liige Mihkel Kõrbe. Maxima Eesti esindaja on Ty Lehtmäe.