1. Võta mingi päevakajaline teema, eelistatavalt poliitikavaldkonnast (nt riigikogu veebileht, kütuseaktsiis, erakonnad vm). Tee nali. Isegi kui kõik on teema juba täiesti tühjaks lüpsnud, tee ikkagi.

2. Võta mingi päevakajaline inimene, eelistatavalt poliitik ja seo see päevakajalise teemaga. Tee nali. Isegi kui see nali on varem tehtud, tee ikkagi.

3. Võta repliik mõnest legendaarsest filmist või telesaatest (“Kreisiraadio", “Borat, "Siin me oleme" vms). Kasuta seda eri olukordades. Hea, kui matkiksid "Kreisiraadio" kivipalluri tegelast või Boratit. Oled kohe seltskonna hing – "Sexitime!"

4. Vanainimeste seltskonnas (vanaema juubel, ämma-äia kuldpulm) räägi mõni eestikeelne anekdoot. Lõppu lisa mingi arusaamatu vene keelt meenutav lause ("hui" võib ka kuidagi sisse lipsata). Vanainimesed on naerust kõveras.

5. Ütle vestluse vahele suvalises kohas "Ei kommentaaaari!". Näitad, et mäletad ka mitme aasta taguseid nalju.

6. Jõudes seltskonda koos oma kauni naisega, kraba teda tagumikust. Sellega näitad, et omad seda naist ja eneselegi teadmata mõjud teistelegi naljakalt. Keegi seda ei ütle, aga tea, et naerdakse.

7. Kasuta kõnes ohtralt võõrkeelseid väljendeid nagu "YOLO", "HASHTAG", "EPIC". Sellega näitad, et saad aru ka tänapäeva maailmast ning oskad neid sõnu irooniliselt oma teksti sisse pikkida.

8. Tee Chuck Norrise ja David Hasselhoffi nalju. Hästi palju. Postita neid ka Facebooki, et kõik neid näeksid. Ja need, kes on neid juba varem näinud ja postitanud – ära muretse, nemad tahaksid neid häid nalju kindlasti uuesti kogeda!

9. Kindlasti korraldage sõpradega üks poissmeesteõhtu. Isegi kui keegi abielluma ei hakka – korraldage ikka! Näitate kogu linnale, et olete vaprad mehed, kes suudavad kambakesi teisipäeval õhtul kell 6 naistekleitides linnas ringi joosta. Olete väga naljakad. Rahvas ei naera ehk kõva häälega, aga sisimas lausa rõkkavad.

10. Kui oled eelmisel õhtul näinud mõnd head komöödiafilmi või stand-up esinemist, ürita neidsamu nalju järgmisel päeval oma töökaaslastele ja sõpradele detailselt ümber rääkida. Toimib alati!

Head naljategemist!

Kes tahab nalja tegemist lähemal vaatlusel õppida või eelistab, et teised naerutamise raske töö ära teevad, sel tasub seada sammud sel nädalal toimuvale Tallinn Comedy Festivalile.

Juba homme saab ülaltoodud hüva nõu autorit näha aga Fopaa! Gala! huumoriõhtul, kus astuvad üles Eesti uued ja tõusvad püstijalakoomikud! Vaata lähemalt Facebookist.