Käisin eelmisel nädalal Rainer Sarneti linateose «Idioot» esilinastusel. Film oli ilus. Ilus oma külluse, detailide, värvikate karakterite ja loomulikult peaosatäitjate Risto Kübara, Katariina Undi ja Tambet Tuisuga.

Tõesti, meie näitlejad ei jää oma seksapiiliga alla maailma staaridele. Ainus, mis mind ikka ja jälle imestama paneb, on nende arrogants meedia tähelepanu suhtes. Neile justkui tunduks, et neilt eeldatakse elitaarsust.

Coca-Cola Plazas aset leidnud esilinastusel kordus juba tuttav skeem. Näitlejad tulevad ja põgenevad saali, keegi ei võta hetkekski aega, et peatuda ja fotograafile naeratada. Intervjuude andmisest rääkimata. Ometi võiks suhtlemine meediaga olla samuti osa näitleja tööst!? Vähemalt igal pool mujal maailmas on see nii.
Naispeaosatäitja Katariina Unt ei ilmunud teiste tegijate seas isegi lavale, kuigi ta olla saalis viibinud. Võimas osatäitmine – miks mitte teenitud aplaus vastu võtta?

See selleks. Vahva oli vähemalt näha, et liigsest tähelepanust pinges näitlejad ja filmiinimesed tundsid ennast vabamalt Hobuveskis peetud aftekal. Söödi, joodi, tantsiti ja kuulati, kuidas näitlejad Liina Vahtrik, Risto Kübar ja Taavi Eelmaa ennast lauluga väljendasid. Ilus oli.