Näksi kurki

Sinu keha peab saama piisavalt vedelikku, et nahk näeks kena välja. Kui tunned, et soovid midagi head näksida, jäta krõpsud ja kokakoola ostmata ning eelista hoopis kurki. Kurk sisaldab väga palju vett ja piisav vedelikutase kehas hoiab naha niisutatuna, mistõttu püsib see kaunis.

Kondipuljong

Arstid soovitavad kondipuljongit, sest see mõjub hästi nii kehale kui ka naha välimusele. Kondipuljong on toitaineterikas ja sisaldab mineraale nagu kaltsium, magneesium, kaalium, räni, väävel. Meie keha vajab igapäev toitained ja ilma nendeta näeb nahk ilmetu välja. Arsti sõnul on kasulik juua päevas vähemalt üks tass kondipuljongit, kui soovid tervet ja säravat nahka.

Võta toidulisandeid

Kuna me ei pruugi toidust kõiki vajalikke aineid saada, siis on mõttekas võtta erinevaid toidulisandeid. Need sisaldavad vitamiine, aminohappeid ja mineraale, mis on naha välimusele väga olulised ja parandavad enesetunnet. Spetsialisti sõnul aitavad nahahooldustooted vaid väliselt ja muudavad naha seisukorda vaid veidi paremaks. Kui soovid aga täiuslikku tulemust, pead sööma tervislikult, et keha saaks kõik vajalikud toitained.

Joo rohelisi mahlasid

Rohelised mahlad sisaldavad rohkelt klorofülli ja antioksüdante. Need on justkui energiarikkad multivitamiinijoogid, mis annavad sulle meeletus koguses kasulikke vitamiine. Joogis sisalduvad toitained imenduvad vereringesse ja jõuavad seetõttu kiiremini naharakkudeni. Seda põhjusel, et rohelised mahlajoogid sisaldavad vähe kiudaineid. Iluspetsialistide sõnul soovitavad nad noortele, kes soovivad puhast ja kaunist nahka, esimese asjana rohelisi mahlajooke, mis on valmistatud värsketest toorainetest. Lisaks vähendavad rohelised mahlad kohvivajadust ja parandavad naha varustatust hapnikuga.

Mahlajooke peaks valmistama eelkõige rohelistest aedviljadest ja vältima peaks puuvilju, sest need sisaldavad palju suhkrut. Puuviljad ei ole halvad, kuid puuviljasmuutisid peaks jookma harvemini.

Koori nahka

Paljud inimesed unustavad sageli naha koormise. Oluline on eemaldada vanad ja surnud naharakud, sest nii näeb nahk elujõulisem ja puhtam välja. Kasulik on koorida kogu keha nahka, mitte ainult näonahka. Näonaha koorimine on oluline ka seetõttu, et see hõlbustab kreemides sisalduvate toimeainete imendumist nahka. Keha peab koorima korra nädalas, kuid võid eelistada ka kuivharjamist.

Söö rohkem avokaadosid

Nahk vajab häid rasvu ja avokaados on neid rohkelt. Piisav on süüa neljandik avokaadot päevas. Avokaados on monoküllastumata rasvhappeid, mis on inimesele kasulikud ja mida peaks igapäevane toit sisaldama 10-15%. Avokaadot võid süüa mitmel moel: tee sellega smuutit, lisa avokaadot salatitele või hoopis määrdena leivale. Kui ostad poest avokaado, siis tõenäoliselt on see veel toores ja vajab järelvalmimist, sest müügiks mõeldud avokaadod korjatakse käsitsi, kui nad on veel pooltoored. Kõige paremini küpseb avokaado toatemperatuuril koos õuna või banaaniga.

Tee looduslikke näomaske

Lisaks avokaadode söömisele soovitavad iluspetsialistid määrida avokaadot näole. Võta küps avokaado ja tee see kahvli abil pudruks. Lisa supilusikatäis mett ja kaks supilusikat kuuma vett. Sega kõik kokku ja kanna mask näole. Pese mask kümne minuti pärast maha ja naudi värket tunnet.

Kui tunned, et sinu nahk on tuhm ja elutu, siis proovi maski, mis sisaldab viinamarjaseemneõli, roosiõli, mett ja purustatud mandleid. Viinamarjaseemneõli on suurepärane antioksüdant ja roosiõli taastab naha sära. Mesi niisutab nahka ja vähendab kortse ning purustatud mandlitel on kooriv toime. Sega kokku kuus supilusikatäit viinamarjaseemneõli, kaks tilka roosiõli, üks supilusikatäis sooja mett ja viis supilusikatäit purustatud mandleid. Sega kõik kokku ja kanna 20 minutiks näole.

Allikas: byrdie.co.uk