Peale Kyylikule elu sisse puhumise teeb Tiiu veel ühisrahastusplatvormi Hooandja. See ei ole aga sugugi kõik, millega usin ja osav naine tegeleda jõuab. Tiiu on hobidega askeldaja, kellel on alati miskit teoksil. Hetkel on Tiiu beebiootel, kuid see ei tähenda sugugi, et ta jalad seinal teleka ees istuks ja akna taga langevaid lehti loendaks. Vastupidi, beebiootel Tiiu jaoks on käsil kibekiire aeg, sest sussid-sokid-sallid-särgid varsti ilmavalgust nägevale kodanikule vajavad kudumist ja õmblemist.

Maalimine on Tiiu viimase paari aasta intensiivsem hobi ja on realiseerunud suuresti Kyyliku näol. Õppinud on tegus naine aga hoopis reklaami ja meediat. "Võta nüüd näpust, kas neid teadmisi kõikide oma hobidega tegelemisel kasutan, mingil määral kindlasti," arvab Tiiu ise.

Kyylik peab varsti oma teist sünnipäeva. Kuidas ta sündis? "Kes seda nüüd teab. Head mõtted on õhus laiali, mine võtta kinni ja tee ära," ütleb kunstniku hingega Tiiu.

Rääkides pikakõrvalisest ja alati segaduses Kyylikust, ütleb Tiiu, et tegemist on järjepidava ahastajaga, kelle erinevates ahastama panevates situatsioonides vaataja end vähemal või rohkemal määral ära tunneb. Tiiu ütleb, et igaüks leiab enda jaoks Kyylikust ise sõnumi, kuid hoiatab, et ilma huumorita pole mõtet vahvale tegelasele läheneda.

Mis maksab saiapäts?

Tiiu kinnitab, et vaid paaril juhul ei ole Kyyliku maali ostetud kalli hinna tõttu. Kui maal kõnetab, siis leiab see ka tee ostjani. Nõudlus on suurem kui pakkumine ja viimasel ajal on just tellimustööd eriti hinnas olnud. Kyylikul läheb väga hästi ja ainsa miinusena võib välja tuua selle, et populaarsusest tingutuna ei ole jäänud Tiiule piisavalt aega ja maale, et näitust teha. Loodetavasti tulevikus see siiski teostub, sest mõte on juba olemas. Pole teada, kui kaua idee teostumine aega võtab, kuid inspiratsioonipuuduse taha asi kindlasti ei jää.

Iga Kyylik on originaalmaal lõuendil ja ühtegi duubeldamis-reproduktsioonitehnikat kunstnik ei harrasta. Teemad võivad olla samad, kuid maalid alati erinevad.

Inimeste tagasiside Kyylikule on olnud pööraselt positiivne ja miks ei peakski? "Ma ei näe ka põhjust, miks peaks keegi vaevuma mulle oma frustratsiooni välja elama, et kuidas Kyylik on ta elu põrguks teinud ja kuidas ma selles süüdi olen," viskab Tiiu nalja.