Raskesti haavatud tüdrukul õnnestus teele roomata, kust ta leidis mööda sõitnud jalgrattur. Haiglas õnnestus arstidel napilt tüdruku elu päästa. Nii ründajad kui ka ohver olid 12-aastased, vahendab Nyt.fi.

Ka muidu šokeeriva juhtumiga oli seotud veel midagi erakordselt kummalist. Ülekuulamisel rääkisid veretöö toime pannud tüdrukud, et nende motiiv oli soov olla meele järgi Slender Mani nimelisele õudustegelasele. Tegemist on ebaloomulikult pika ja pikkade jäsemetega, kõhna ja näota mehega, kes väidetavalt varitseb kõrvalistes kohtades lapsi.

Slender Mani ei ole loomulikult olemas mujal kui internetis levivates õudusjuttudes. Kuriteost sai aga maailmas suur uudis.

Slender Man (eesti keeles „sale mees“) on osa creepypasta-nimelisest internetikultuurist.

Creepypasta’d on internetikasutajate väljamõeldud õuduslood, mis levivad tihti anonüümsetes internetifoorumites, näiteks Redditis või 4chanis. Nüüd on nende jaoks ka oma portaale, näiteks Creepypasta.com.

Creepypasta’d võivad olla tekstid, pildid või videod. Paljud tekstid on kirjutatud päevikute või blogide vormis. Asja mõte on see, et nendega juhuslikult kokku puutuv lugeja peaks hirmutavat lugu tõeks.

Creepypasta’d on seega omamoodi internetiajastu rahvalood ja linnalegendid.

Need ei ole tavaliselt autoriõigustega kaitstud teosed, vaid neid võib igaüks jagada, täiendada, mugandada ja varieerida.

Populaarsete lugude ümber võib seega kergesti tekkida ulatuslik mütoloogia. Kõige ulatuslikum on aga tekkinud Slender Mani ümber.

Tegelaskuju lõi Erik Knudsen portaali Something Awful foorumis kasutajanime Victor Surge all. Knudsen laadis 2009. aasta juunis foorumisse kaks mustvalget fotot, mille taustale oli kujundanud tumedas ülikonnas, näotu ja pikkade jäsemetega kuju – Slender Mani.

Knudsen kirjutas piltidele ka allkirjad. „Me poleks tahtnud neid tappa, aga tema endassetõmbunud vaikimine ja välja sirutatud käed hirmutasid ja lohutasid meid samal ajal,“ oli üks pildiallkirjadest. Teine pilt oli väidetavalt leitud 1980. aastatel põlenud raamatukogu varemetest pärast seda, kui 14 last oli müstiliselt kadunud.

Sellised lood on kõige puhtakujulisem creepypasta. Teised fooriumi külastajad hakkasid Slender Mani legendi jagama, lisades oma pilte ja kirjutisi.

Vaikselt levis Slender Mani müüt üle kogu interneti. Temast on saanud ikooniline õudustegelane, kuid esimest korda ei ole aluseks populaarne film, koomiks või mõni muu selline teos.

Tegelikult said Slender Man ja kogu creepypasta nähtus laialdaselt teatavaks alles pärast Waukeshani veretööd.

Linna politseiülem ütles pärast juhtunut, et internet on täis süngeid ja halbu asju ning et laste kontrollimatu ligipääs internetile on ärevust tekitav probleem. Linna koolid blokeerisid ligipääsu veebilehele Creepypasta.com, mille kaudu tüdrukud teadaolevalt Slender Maniga tutvusid.

Creepypasta.com-i haldaja pidi kirjutama, et Slender Mani ei ole olemas, creepypasta’d on paljad muinasjutud jne.

Paanikareaktsiooni võib siiski mõista. Tegemist ei olnud filmi või mänguga, vaid millegi suure, suurele publikule uue ja tundmatu ulmevormiga, mis oli algusest peale sündinud internetis. Ajaleht Washington Post kirjutas, et internet tekitab endiselt paljudes hirmu. See on kõikjale ulatuv, näotu ja arusaamatu jõud – nagu Slender Man.

Waukeshani veretöö toimepanijad on olnud noorsoovanglas võimude ja sotsiaaltöötajate valve all alates teo toimepanemisest.

New York Magazine’i pikas artiklis räägitakse, et üks neist ei suutnud ka ülekuulamistel mõista, et Slender Man on välja mõeldud tegelane. Leiti, et ta kannatab muu hulgas skisofreenia all. Ajakirja People esmaspäeval avaldatud artikli järgi viidi ta jaanuaris üle psühhiaatriahaiglasse.

Juhtumi arutamine kohtus on endiselt pooleli. Ei ole veel otsustatud, kas tüdrukute üle mõistetakse kohut kui alaealiste või täiskasvanute üle. Kui nad mõistetakse süüdi mõrvakatses võib viimasel juhul karistus olla kümnete aastate pikkune vangistus.

Slender Man elab aga vabalt internetis edasi.