Nimelt on Elina üks Koolitantsu maakondlike tantsupäevade žürii liikmetest ja ka üks Koolitantsu koreograafidest. Nii on Elina ka ühenduslüliks harjumuspärase Koolitantsu omaloominguliste tantsude konkursi ja eelmisel aastal tutvustatud Koolitantsu töötubade formaadi vahel.
Vastutusrikas roll Elinat ei hirmuta — Elina on varasemalt ka ise Koolitantsul osalenud, nii tantsija, juhendajana kui kaaskoreograafina. Nii teab Elina omast käest, mis toimub tantsija südames ja juhendaja peas ning oskab nende panust sellevõrra sügavamalt väärtustada. „Siiski on tegemist paraja väljakutsega — minu tööks on hinnata ja juhendada tuhandeid noori, kes ennast proovile panema tulevad,“ ei alahinda Elina eesseisava töö kaalukust.
Tänavusele Koolitantsule registreeriti rekordarv omaloomingulisi tantse — 642 tantsu seitsmes erinevas žanris. Kartust, et ta seisab Koolitantsul silmitsi žanriga, milles ta ennast koduselt ei tunne ja milles kaasa rääkida ei oska, Elinal ei ole. Pikk staaž tantsija, koreograafi ja tantsuõpetajana on Elinale andud küllaga teadmisi ja kogemusi. „Ligi kahekümne aasta jooksul olen tegelenud paljude erinevate stiilidega: hip-hop, house, jazz, ballett, showtants, contemporary, girly ja paljud teised. Tantsugeenis juhendasin ka Videoclip-Dancing tunde, kuni jõudsin lõpuks päris oma stiilini. Nüüd juhendan Urban Dance tunde, mis on omamoodi segu kõigest eelnevast ning inspireeritud muusikast, mis mind parasjagu mingil moel kõnetab,“ jutustab Elina oma tantsualasest kogemusest.
Enda kogemusele tuginedes teab Elina ka öelda, mida ta tantsudes ja tantsijates kõige kõrgemalt hindab. „Ma otsin kindlasti naudingut ja südamest tantsimist. See on tavaliselt kohe ja selgelt näha,“ räägib Elina, „tantsimise juures on kõige olulisem seda nautida! Tantsude puhul hindan kõrgelt ka esituse puhtust. Sellest peegeldub pühendumus ja suur töö, mis selle tantsu taga on. Oma koht on ka tantsu läbimõeldusel, kostüümidel. Ja kindlasti ka koreograafia uudsusel.“ Tantsude hindamisel on Elina objektiivne ja aus. „Vaatamata sellele, et tantse on palju, on iga tants oluline. Igat tantsu tuleb vaadata värske pilguga,“ ütleb Elina, „peale kontserti, kui osalejad ja publik naudivad Julia Koneva tantsulavastust „You Must Love Onions“, teevad züriiliikmed koos lõplikud otsused. Kerge see kindlasti olema ei saa!“
Kui maakondlikud tantsupäevad on hinnatud, asub Elina juhendama Koolitantsu tänavatantsude töötubasid. Eelmisel aastal edukalt sissetantsitud Koolitantsu tantsijakeskne formaat pole samuti Elinale võõras. Tänu Argo Liigile, kes eelmise aasta show- ja tänavatantsude koreograafina ta oma töötubade juhendamisse kaasas, sai Elina mitmel korral ka ise noori juhendada. Tänavu tuleb aga Elinale kogu vastutus enda õlule võtta ning ka ise Koolitantsu lavastuse loomises osaleda ning koreograafia välja mõelda. Seda, mis noori ees ootamas on, Elina veel ei avalda. “Las see jääb hetkel veel saladuseks,” muigab Elina, “küll aga peavad noored olema valmis proovima palju uut ja harjumatut.”
Julgus ongi märksõnaks, millest Elina soovitab kõikidel Koolitantsul osalevatel tantsijatel juhinduda. „Ma mäletan küll seda suurt närvikõdi enne lavale minekut. Aga lava ei tohi karta. Ja eksimustest tuleb üle olla — kui läheb sassi, mine edasi, ära jää sinna kinni,“ annab Elina nõu. „Sa armastad tantsida, sa oskad tantsida. Sa oled selleks pikalt ette valmistanud — ära siis pelga seda kõigile näidata,“ julgustab Elina kõiki, kes Koolitantsule tulevad, „tule, tantsi ja naudi!“

Festivali Koolitants 2016 maakondlikud tantsupäevad omaloomingulistele tantsudele toimuvad 16. jaanuarist kuni 28. veebruarini üle Eesti. Edasipääsenud tantsudele toimuvad 2. ja 3. aprillil finaalkontserdid Jõhvi Kontserdimajas. Tantsijad saavad osaleda ka märtsikuus Tallinnas, Haapsalus, Tartus ja Põlvas toimuvates töötubades, kust väljavalitud tantsijad saavad võimaluse sügisel osaleda uues Koolitantsu Kompanii lavastuses.