1. Kui James Cameron võitis “Titanicu” eest 1998. aastal parima režissööri Oscari, ei suutnud ta vastu panna ning kuulutas otse lavalt oma tundeid filmi ühe peategelase ning filmi üldse kõige kuulsama tsitaadiga. “Ema, isa - pole võimalik väljendada seda, mida ma praegu tunnen, sest mu süda on lõhkemas. Saan vaid öelda: “Olen maailma kuningas!””

2. Kui lahkunud Robin Williams sai Oscari parima kõrvalosa eest filmis “Good Will Hunting” (samuti 1998). Tema tsiteeris oma isa, kes kunagi oli talle öelnud kuldsed sõnad, kuuldes poja erialasoovist. “Ennekõike tahan ma tänada oma isa “seal üleval”. Meest, kes ütles mulle - kui sai teada, et soovin saada näitlejaks - sellised sõnad: “Imeline! Hangi endale igaks juhuks siis tagavaraamet, näiteks keevitamine.””

3. Kui uustulijad Ben Affleck ja Matt Damon said “Good Will Huntingu” eest 1998. aastal parima käsikirja Oscari, sõnas Affleck: “Ütlesin Mattile, et kaotamine imeks ja võitmine oleks hirmutav. Ja võita on tõesti väga-väga õudne!”

4. Julia Roberts oli oma “Erin Brockovichi” eest võidetud Oscari pärast (2001) laval niivõrd rõõmus ja liigutatud, et hoiatas rahvast ja orkestrit juba ette, et tal võib kõnega aega minna. “Mul on kodus telekas, seega kavatsen siin oma aja võtta, et teile üht-teist öelda. (Orkestridirigendile) Ja teie, härra, te teete head tööd, aga olete oma pulgaga väga kiire. Istuge nüüd parem maha, sest ma olen siin võibolla viimast korda.”

5. Esimese mustanahalise naisena Oscari võitnud Halle Berry (“Koletis” 2002) ütles laval läbi pisarate ja nutu ajaloolised sõnad, meenutades ka teisi mustanahalisi naisnäitlejaid: “See hetk on palju suurem kui mina. See on igale nimetule ja näotule mustanahalisele naisele, kellel on nüüd võimalus, kuna täna õhtul avati neile uks.”

6. Kui Jamie Foxx sai “Ray” eest 2005. aastal Oscari, haarasid teda laval sügavad tunded ning näitleja asus meenutama oma vanaema, kes oli ta esimene näitlemisõpetaja ning mentor. “Ta räägib minuga siiani, kuid nüüd vaid unenägudes. Ma ei jõua oodata, et saaksin magama minna, et talle tänasest rääkida. Armastan sind!”

7. Võttes vastu oma teist Oscarit parima naispeaosalise rolli eest (“Raudne leedi” 2012), sõnas briljantse huumorimeelega Meryl Streep: “Kui mu nimi välja hüüti, tundus mulle, et pool Ameerikat hüüdis “Oh, ei! Lõpetage ära! Jälle tema?” Aga noh, mis iganes.”