Lisaks sellele, et võistlus tähistab just nimelt Tallinnas oma esimest juubelit, väärib tähelepanu ka see, et tegemist on senise ajaloo kõige suurema Euroopa õpilasfirmade jõukatsumisega. Kokku asuvad mõõtu võtma 38 Euroopa riigi parimat õpilasfirmat. Lisaks noortele ettevõtjatele toob võistlus Eestisse ka nende juhendajad, mentorid, kohtunikud ning ettevõtjad üle Euroopa – kokku üle 400 inimese.

Euroopa õpilasfirmade võistluse avab haridusminister Jevgeni Ossinovski 23. juulil kell 9.30 Estonia kontserdisaalis. Sellele järgnevad õpilasfirmade lavaesinemised, kus Euroopa kõige tublimad noored ettevõtjad tutvustavad nelja minuti jooksul oma tegevust.

Järgmisel päeval, 24 juulil kell 10.00 algab võistluse järgmine publikule avatud osa – õpilasfirmade laat Viru keskuse aatriumis, mille avab väliskaubandus- ja ettevõtlusminister Anne Sulling. Laadal hindab žürii noorte müügioskusi ning kõik huvilised saavad näha ning osta Euroopa parimate õpilasfirmade tooteid. Sama päeva – 24. juuli – õhtul kuulutab peaminister Taavi Rõivas Noblessneri valukojas välja juba Euroopa aasta parim õpilasfirma!

Junior Achievement Eesti direktor Epp Vodja sõnul on 25. Euroopa õpilasfirmade võistluse korraldusõiguse saamine suur tunnustus ettevõtlushariduse kõrgele tasemele ning viimase Eestis ning Junior Achievement Eesti viimase 20 aasta jooksul tehtud tööle. „Viimase kümne aasta jooksul on Eesti õpilasfirmad Euroopa võistlusel jõudnud viiel korral esikolmikusse. See on parim näitaja Euroopas!“
Eestit esindab Õismäe Vene Lütseumi õpilasfirma TEAMO, kes pakub suhtlemiskoolitusi lastele vanuses 6-10 aastat. Koolitusi tehakse nii eesti kui vene keeles ning tänaseks on need osutunud väga nõutuks – kokku on koolitustel osalenud umbes 200 last ning lapsevanemate tagasiside on olnud äärmiselt positiivne.

Õpilasfirmasid hindab rahvusvaheline žürii, mille eesistuja on Junior Achievement Eesti nõukogu esimees ja Tallinna Lennujaama juhatuse esimees Rein Loik.

Euroopa õpilasfirmade võistluse toetajad on EAS, Haridus- ja teadusministeerium, Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium, Hasartmängumaksu nõukogu, Tallinna Ettevõtlusamet ja Baltika. Õpilasfirmade programmi peatoetaja Eestis on Swedbank.