Süžee:
Jay
(Jason Mewes)
ja Vaikne Bob
(Kevin Smith)
on kaks New Jerseys elavat muretut kanepivenda, kelle elu möödub kohaliku supermarketi ees vedeledes ja ebaseaduslikke mõnuaineid müües. Kui nad kuulevad, et nende kahe põhjal tehtud koomiksist “Bluntman & Chronic” hakatakse Hollywoodis filmi tegema, on mõlemad rõõmsad raha üle, mis sellise asjaga kindlasti kaasnema peaks.

Kui aga selgub, et keegi ei kavatse neile sentigi maksta ning veidrate varjunimede taha varjuvad filmifännid neid hoopis internetis sõimavad, otsustab kanepitandem minna Hollywoodi ja see jama korrapealt ära lõpetada. Teel eesmärgi poole kohtavad nad seksikaid juveelivargaid, varastavad laborist ahvipärdiku, lähevad tülli poolearulise looduskaitsjaga, teevad sündsusetuid ettepanekuid nunnale jne.jne. Millega nende kahe ristiretk lõpeb, ei oska keegi öelda.

Osades: Oscari-võitjad Ben Affleck (“Pearl Harbor”) ja Matt Damon (“Andekas hr.Ripley”) ning Shannon Elizabeth (“Kuum pirukas”), Eliza Dushku (“Las käia!”), Ali Larter (“Lõpp-punkt”), Mark Hamill (“Star Wars”), Chris Rock (“Surmarelv 4”), Sean William Scott (“Seks-retk”), Jason Biggs (“Kuum pirukas”), James Van Der Beek (“Dawson’s Creek”), Shannen Doherty (“Võluvägi”) jpt.

Kestvus: 1 tund 44 minutit

NB! Alla 12-aastastele on film keelatud!