Jurist Lisa Bloom sõnas Briti hommikuprogrammis "This Morning" videointervjuu ajal, et pärast seda, kui FBI vahistas Ghislaine Maxwelli, siis on paljusid osapooli huvitama hakanud, keda ta võib tunnistusid andes veel välja tuua. Üks nendest nimedest on prints Andrew (60).

"See on seda sorti süüdistuste juures alati küsimus: kas Ghislaine'il on informatsiooni kellegi kohta, kes on selles ahistamistehierarhias kõrgemal? Keegi, kes on suurem nimi? Ta on juba ise suur nimi, sest paljud tüdrukud on teda korduvalt süüdistanud. Me teame ka, et ta oli väga sõbralik prints Andrewga," ütles Lisa Bloom.

"Prints Andrew on keegi, kellega USA võimud on viimastel kuudel soovinud rääkida, ja võimud ütlevad, et ta ei ole seda teinud. Kas ta (Ghislaine) suudab anda infot kellegi kohta, kes on suur nimi, seda näitab aeg," sõnas jurist.

Saates toodi välja, et prints Andrewt on mitmel korral samuti alaealiste tüdrukute ahistamises süüdistanud, kuig kuningliku perekonna liige on neid süüdistusi eitanud. Andrew esindajad on öelnud, et ta on valmis võimudega koostööd tegema, aga soovib teha vaid kirjaliku avalduse. USA võimud leiavad, et avaldusest üksi ei piisa ja nad tahavad aga temaga rääkida.

Teine saates külas olnud jurist Mark Stevens rääkis, et USA prokuratuur läheneb prints Andrewle väga kummaliselt. Nad ei kohtle teda kui kahtlusalust ega tunnistajat, kellele vande all küsimusi esitada. Nad tahavad ta USAsse meelitada ja siis temaga näost näkku kohtuda, mis tähendab, et kõik sellises vormis räägitud ei saa kohtus asitõendina kasutada.

Stevensi sõnul tehakse sellega Epsteini ohvritele karuteene, sest FBI peaks võimalikult kiiresti asitõendeid koguma. Kirjalikul teel vastuste saamine ei välista hiljem näost näkku intervjuu tegemist ning annab võimudele võimaluse uurida kõiki tema tehtud väljaütlemisi ja avaldusi.

"Nii et see on teatud lõks, mille nad Andrewle seavad. Nad teavad, et nad ei saa teda sundida riiki sisenema, kuna tal on printsi tiitli tõttu immuunsus. Ma arvan, et nad püüavad ta vabatahtlikult tulema saada, ja siis talle süütõendite olemasolul süüdistust esitada," ütles Stevens.

Lisa Bloom leiab, et kirjalikult tehtud avaldus, mis ei ole muud, kui koos oma advokaatidega etteantud küsimustele vastamine, ei ole õige.

"Sellisel juhul peaks tegema näost-näkku intervjuu, COVID-19 ajastul sobib ka videointervjuu, tema käest küsimusi küsida ja siis vaadata tema reaktsioone. Me nägime tema teleintervjuud (BBC-s) ja me nägime kõik, kui murettekitav tema käitumine seal oli," ütles Bloom.

Jurist lisas: "Keegi ei peaks seadusest kõrgemal olema. Oled sa siis prints või tavainimene. Kui sul on käimasoleva uurimise kohta informatsiooni, siis sa pead küsimustele vastama, mitte varjama end juristide ja küsimuste taha. Tavalise uurimise puhul asjad nii ei käi."

Mark Stevensi, kes kaitses Harvey Weinsteini ohvrit, sõnul on enda FBI-le kätte andmine ja nendega koostöö tegemine avalike suhete koha pealt hea, aga reaalsuses võib printsi ees oodata tõsised kriminaalsed süüdistused ning nende vältimiseks peab ta oma õigusabi kuulda võtma.

Lisa Bloom leiab, et nüüd viimaks on aeg, kui rikkad ja mõjuvõimsad lõpetavad põgenemise ja peitmise ning vastutavad oma tegude eest.