Alves tahab inimesi hoiatada nihu läinud operatsioonide eest ja jagab endast hunnik pilte, millel on näha näoparanduste rõvedaid tagajärgi, vahendab veebileht Mirror.

Õmblused ja meeletus koguses liigse sidekoe moodustumine läksid nii hulluks, et Alves kirjeldas oma nahaalust pinda kui "spagetid ja lihapallid".

Brasiilias sündinud 35aastane mees soovis uut aastat alustada uue näoga, kuid märkas, et silmad, põsed ja nina on justkui rippu vajunud. Kahjude eemaldamiseks käis Alves Iraanis, kus läbis 5 tundi kestnud operatsiooni, mille tulemusena eemaldati näolt 5 cm nahka, 200 niiti ja hulk moodustunud sidekude.

Alves ise usub, et eemaldatu on tekkinud eelmiste operatsioonide tagajärjel, mil kasutati lahustuvaid niite kui ämblikuvõrku, mis naha rohkem pingule peaks tõmbama ja kollageeni tootmist suurendama. Kolme aasta jooksul on Alvesi nahka süstitud üle 700 sellise niidi ja viimane kord oli vaid neli kuud tagasi.

See nädal alustas Alves operatsioone, et vaigistada kommenteerijaid, kes ütlevad, et ta on padjanägu ja näeb välja nagu kartul. Järgmisel nädalal on tal plaanis asendada oma ruudukujuline lõua implantaadi teemanti-kujulisega ja minna 11. nina parandusele, et saaks paremini hingata. Välimuse muutmine tähendab kokku 69 operatsiooni ja üle 670 000 euro.

Alves meenutab, et vana-aastaõhtul otsustas oma vajunud nägu parandada, kuid tulemus oli ka talle endale üllatava: "Kirurgid avasid näo ja see oli nii liigselt sidekude täis, et neil võttis selle eemaldamine tunde ja nad ei saanudki mu lõua implantaati siis asendada. Näo, huulte ja silmade tõstmine võttis aega viis tundi. See oli üsnagi ehmatav, sest nad on päris head arstid. Iraan on ilukirurgias väga hea ja nende standardid on väga kõrged. Niitide vahel oli palju erinevaid muhke ja see nägi välja nagu spagetid ja lihapallid. Ma arvan, et sellepärast mu nägu nii paistes välja nägigi."

Alves räägib, et niidiga näo pinguldamine on reklaamitud kui pool tundi kestev protseduur "sinu lõunapausil", kuid need ei toimi: "Ma proovisin neid, sest ole kasutanud kõiki võimalikke mooduseid, kuid need tegid mu näo vaid kõvaks ja verd täis. Mulle öeldi, et niidid lahustuvad ajaga, samas ma olen seda nii mitu korda juba teinud, et võibolla mu keha ei talunud seda enam. Liigse sidekoe moodustumine on ka kõrvalnähuna kirjas. Mina isiklikult ei usu, et operatsioon üldse toimib."

InimKen tõdeb, et peale nii julma operatsiooni peavad järgmised korrad veidi ootama: "Nüüd pean ma palju puhkama ja järgmised operatsioonid on ootele pandud. Kui ma praegu peeglisse vaatan, siis mu nägu on väga ümar ja pingutatud. Mu silmad on pilus ja väga raske on oma nägu liigutada, see meenutab jalgpalli."

Oma tervenemise kiirendamiseks on Alves kasutanud baroteraapiat, mida tavaliselt kasutatakse diabeeti põdevate inimeste aitamiseks või sukeldujate tarvis. Mahutis tõstetakse õhurõhku normist kolm korda kõrgemaks. See võimaldab kopsudel koguda rohkem hapnikku, mis aitab organismil võidelda bakterite vastu ja edendada tüvirakkude tootmist ja seeläbi kiiremini paranemist.

Alves teab, et ta on ainus, kes iluoperatsioonist paranemiseks sellise võimaluse sai: "Keegi ei saa sellist teraapiat peale näooppi. Mina olen mina ja ma tahtsin seda, sest see aitab paraneda nii seest kui väljast."

Nagu eel mainitud, ootab peale teraapiat Alvest juba nina ja lõua korrigeerimine. 11. ninaoperatsiooniga kaasnevad samuti riskid, näiteks võib välja areneda nekrolüüs, mis põhjustaks nahakoe surma.

Alves on riskist teadlik: "Mu kirurg ütles, et saab parandada mu hingamise, kuid mu nahk ei pruugi operatsiooni enam taluda ja ma võin oma ninast ilma jääda. Risk on kindlasti olemas, kuid seda on võimalik vähendada ja ma tegelen sellega siis kui see juhtub."

InimKen lisab, et on nüüdsest keskendunud oma välimuse parandamisele ja vaja operatsioone enamasti selleks, et eelmiste vigu parandada. Ta nõustab teisi, et niitidega naha pingutamine ei ole kasulik: "Ainsad, mis toimivad on botox, implantaadid, lihasravi ja vitamiinid, minu kogemus näitab, et niidid ei toimi."